Low Cost PCB's Low Cost Components

Author Topic: Altium Copy Room Formats Does Nothing  (Read 802 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline haballoon

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Country: us
Altium Copy Room Formats Does Nothing
« on: June 28, 2017, 12:46:50 AM »
Never had this problem before.  I have components placed in a room, do the copy room formats, select source room, select destination room, get the "confirm channel copy format" dialogue, which shows all the channels correctly, have all the appropriate boxes checked, such as copy component placement, and then I click Okay.  I get "Updated 0 components in 7 rooms".  Single placed room remains the only formatted room, none of the other rooms update.

What happened?  I've tried different options in the check boxes.  I have always just used this dialogue successfully, not sure why it is not working this time.

Any help appreciated.

Thanks!
 

Offline T3sl4co1l

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 9167
  • Country: us
  • Expert, Analog Electronics, PCB Layout, EMC
    • Seven Transistor Labs
Re: Altium Copy Room Formats Does Nothing
« Reply #1 on: June 28, 2017, 12:53:06 AM »
Check Component Links..?

Paranoia: try turning it off and back on (i.e. restart Altium)?  Reduce it to a simple example that either works or does not? :-//

Tim
Seven Transistor Labs, LLC
Electronic Design, from Concept to Layout.
Need engineering assistance? Drop me a message!
 

Offline haballoon

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Country: us
Re: Altium Copy Room Formats Does Nothing
« Reply #2 on: June 28, 2017, 01:04:06 AM »
restarting Altium did not change anything
component links look fine to me

I made a new project with just 2 rooms in it (with some 5 components each).  Same behavior.

The only other interesting thing is that unless I set the project options specifically to hierarchical, the room repeats are not recognized.  "Auto select (based on project contents)" does not work to import the repeat into the PCB.
 

Offline ajawamnet

  • Contributor
  • Posts: 14
Re: Altium Copy Room Formats Does Nothing
« Reply #3 on: July 12, 2017, 03:02:39 AM »
Channel offsets of components between rooms have to match... see attached jpg
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf