EEVblog Electronics Community Forum

Electronics => PCB/EDA/CAD => Altium Designer => Topic started by: ricko_uk on May 01, 2022, 07:15:01 pm

Title: Does Altium's Active BOM require an active subscription?
Post by: ricko_uk on May 01, 2022, 07:15:01 pm
Hi,
I haven't been using active BOM since the subscription expired and when I tried today it didn't seem to work. None of the components seemed recognised so the "Manufacturer Part" window at the bottom was empty instead of showing the part and the availability from the various distributors.

Does anybody know if you do need an active subscription for it to work?

Thank you :)
Title: Re: Does Altium's Active BOM require an active subscription?
Post by: cadguy68 on May 11, 2022, 08:39:32 pm
Oh wow - that would suck if true.
But it wouldn't surprise me at all if that's how it works ...
Title: Re: Does Altium's Active BOM require an active subscription?
Post by: 2N3055 on May 11, 2022, 09:25:46 pm
Hi,
I haven't been using active BOM since the subscription expired and when I tried today it didn't seem to work. None of the components seemed recognised so the "Manufacturer Part" window at the bottom was empty instead of showing the part and the availability from the various distributors.

Does anybody know if you do need an active subscription for it to work?

Thank you :)

Of course it does...
Title: Re: Does Altium's Active BOM require an active subscription?
Post by: T3sl4co1l on May 12, 2022, 12:20:58 am
I don't think so...?

But I use an old version that doesn't support updated suppliers' web APIs, ::) so I can't test it anyway.

Tim