Author Topic: New web site!  (Read 56934 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Stupid Beard

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 221
  • Country: gb
Re: New web site!
« Reply #125 on: August 22, 2015, 08:10:22 am »
Quote
He probably has the browser display size (or Windows) set to more than 100%.

I bet this is it.  Sorry.  All the time I hit Ct-- and Ct+

Is there a setting that sets it to 100%

thanks

Assuming Firefox: Ctrl+0 (that's zero). Or View -> Zoom -> Reset. Or click the shitty menu on the right of the toolbar and click 100%.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29700
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #126 on: August 22, 2015, 08:13:27 am »
btw is it me or is it supposed to look like that when you click on one news item?:

Yes, it's supposed to do that, but of course it looks crap. I'll either have to disable that or modify it so it doesn't waste that space.
The template has option for this stuff, so easy to change.
 

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Re: New web site!
« Reply #127 on: August 22, 2015, 08:24:28 am »
Quote
Assuming Firefox: Ctrl+0 (that's zero)

Holy crap now I cannot read it  :-DD

thanks  (now back to ctrl-+)
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29700
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #128 on: August 22, 2015, 08:30:11 am »
The developer checked into the javascript sizes:

Quote
When I look (using Chrome inspection tools - telling you so you can recreate the test on your end) I get a total of 1.5MB on a download allowing the cache to operate. Of this 576KB is comprised of .js files and 14.2KB is style related.
If I empty my cache and hard reload it then I am still only up to 1.2MB so I have no idea where the 2.6MB is coming from. I tried to work out a way to make this happen but could not.
If I filter the results to JavaScript files with the word player in them then I find they 811KB of the 1.2MB remains. That is roughly 70% of the downloads are video / sound related.
The finding above is consistent with the Sahifa template page which shows < 100kb of minified JavaScript to support the page - even after emptying the cache and hard reloading (check at http://themes.tielabs.com/sahifa/).
My conclusion from this that we are not talking about a bloated template.

I believe that 70% images matches the pie chart posted earlier from the analysis.

So everything seems fine with this template. There are just a lot of images on my site, always has been.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29700
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #129 on: August 22, 2015, 08:47:10 am »
Some proof that the Sahifa wordpress theme we are using doesn't suck. In fact it's faster than the stock install Wordpress theme.
I hope that's put that one to bed.
https://www.maxcdn.com/blog/performance-review-10-popular-wordpress-themes/

« Last Edit: August 22, 2015, 08:49:12 am by EEVblog »
 

Offline mamalala

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 777
  • Country: de
Re: New web site!
« Reply #130 on: August 22, 2015, 01:10:15 pm »
Some proof that the Sahifa wordpress theme we are using doesn't suck.

Something seems fishy with the exact theme that _you_ have on the EEVBlog main page. The original as seen on http://themes.tielabs.com/sahifa/ works just fine when i enable JavaScript only for tielabs.com (In fact, that is the only JS source it wants). Even with no JS at all it looks somewhat usable. Plus, it doesn't want a shitload of JS from external sites, places no nasty trackers, etc.

However, the EEVBlog main site is virtually unusable and unreadable, even with JS allowed for eevblog.com, google.com, ytimg.com and youtube.com. See screenshots below.

Greetings,

Chris

 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29700
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #131 on: August 22, 2015, 01:34:31 pm »
However, the EEVBlog main site is virtually unusable and unreadable, even with JS allowed for eevblog.com, google.com, ytimg.com and youtube.com. See screenshots below.



No one else has reported seeing anything remotely like that.
 

Offline mamalala

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 777
  • Country: de
Re: New web site!
« Reply #132 on: August 22, 2015, 02:26:54 pm »
However, the EEVBlog main site is virtually unusable and unreadable, even with JS allowed for eevblog.com, google.com, ytimg.com and youtube.com. See screenshots below.



No one else has reported seeing anything remotely like that.

And something seems to have changed just now. Before, i got this list in NoScript:



Plus 8 items blocked by Ghostery, and 9 items blocked by PrivacyBadger.

Now i get this list in NoScript:



And only 7 items blocked in Ghostery as well as PrivacyBadger. Plus, the page is now usable. Hope it lasts...

Greetings,

Chris
 

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Re: New web site! --->>> Screen size FYI
« Reply #133 on: August 22, 2015, 08:22:24 pm »
Hi

Just FYI pictures   Just interesting the zoom bar disappears in the last pic

The first picture is normal zoom -  interesting that you cannot see the video - it is below the
Related Articles because the widths conflict.

1 st pic - no zoom
2 nd Pic - CTRL + 
3 rd Pic - CTRL +   

4 th Pic -  CTRL +   scroll bar appears 

5 th Pic - CTRL +    scroll bar gets bigger
6 th Pic - CTRL +    scroll bar Disappears

Summary - when I look at the forum in the largest size without bar and switch to the web page there is a scroll bar -  so I think the two have different screen resolutions.  Does not bother me, just curious because of my original mistake.
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 

Offline Rasz

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2279
  • Country: 00
    • My random blog.
Re: New web site! --->>> Screen size FYI
« Reply #134 on: August 22, 2015, 10:53:02 pm »
Just FYI pictures   Just interesting the zoom bar disappears in the last pic

this is "normal", as in responsive design is supposed to make all the content fit on your screen regardless the resolution and zoom level
obviously  this implementation is not exactly optimal, but moving right panel down is something that is suppose to happen
Who logs in to gdm? Not I, said the duck.
My fireplace is on fire, but in all the wrong places.
 

Offline mamalala

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 777
  • Country: de
Re: New web site!
« Reply #135 on: August 26, 2015, 05:51:47 am »
However, the EEVBlog main site is virtually unusable and unreadable, even with JS allowed for eevblog.com, google.com, ytimg.com and youtube.com. See screenshots below.



No one else has reported seeing anything remotely like that.

I can only guess that the iNubs (The Bestest Web Designers) have changed something.

Greetings,

Chris
 

Offline rs20

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2155
  • Country: au
Re: New web site!
« Reply #136 on: August 26, 2015, 06:16:36 am »
Random Video? FFS

Even better, it's updated daily. Why daily? I've seen today's "random" video, so apparently this feature is useless to me for the day. Are they not even able to write <?php rand(1, N) ?> !?
 

Offline c4757p

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 7805
  • Country: us
  • adieu
Re: New web site!
« Reply #137 on: August 26, 2015, 06:20:56 am »
They just customized a template. They're not web devs. They've probably never written a line of anything in their lives. Of course they can't.

The iNerds are basically that kid you know who "knows some HTML", and happen to have a somewhat decent eye for design.
No longer active here - try the IRC channel if you just can't be without me :)
 

Offline rs20

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2155
  • Country: au
Re: New web site!
« Reply #138 on: August 26, 2015, 06:53:51 am »
They just customized a template. They're not web devs. They've probably never written a line of anything in their lives. Of course they can't.

The iNerds are basically that kid you know who "knows some HTML", and happen to have a somewhat decent eye for design.
That's crazy if true. It's like someone assembling Ikea furniture and calling themselves a "carpenter", even though they can't use a saw or a drill.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29700
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #139 on: August 26, 2015, 06:57:56 am »
Even better, it's updated daily. Why daily? I've seen today's "random" video, so apparently this feature is useless to me for the day. Are they not even able to write <?php rand(1, N) ?> !?

I added that page, they didn't write anything for it.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29700
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #140 on: August 26, 2015, 06:59:48 am »
c4757p please leave this thread, you are no longer welcome here when you insult people who have worked hard to build me a new website.
I warned before but you did not listen. It will no longer be tolerated.

To All Others: Please, only constructive posts about the new website. Anything else will be deleted.
« Last Edit: August 26, 2015, 07:12:45 am by EEVblog »
 

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Re: New web site!
« Reply #141 on: August 26, 2015, 07:20:53 pm »
c4757p please leave this thread, you are no longer welcome here when you insult people who have worked hard to build me a new website.
I warned before but you did not listen. It will no longer be tolerated.

To All Others: Please, only constructive posts about the new website. Anything else will be deleted.

 :-+
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 

Offline baljemmett

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 666
  • Country: gb
Re: New web site!
« Reply #142 on: August 26, 2015, 11:25:08 pm »
To All Others: Please, only constructive posts about the new website. Anything else will be deleted.

How about observing that the front page still shows the same video twice, and that once you click through to any article the video itself is still pushed down 'below the fold' by the related articles?  Having the site's entire raison d'ĂȘtre - the actual content - demoted to second place by cramped design strikes me as the sort of weird compromise you might call 'a bit how-ya-doing' if you encountered similar in a piece of gear during a teardown, so I'm not sure if that counts as constructive or not!
 

Offline rs20

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2155
  • Country: au
Re: New web site!
« Reply #143 on: August 26, 2015, 11:35:34 pm »
I added that page, they didn't write anything for it.

Genuinely sorry.

How about observing that the front page still shows the same video twice, and that once you click through to any article the video itself is still pushed down 'below the fold' by the related articles?  Having the site's entire raison d'ĂȘtre - the actual content - demoted to second place by cramped design strikes me as the sort of weird compromise you might call 'a bit how-ya-doing' if you encountered similar in a piece of gear during a teardown, so I'm not sure if that counts as constructive or not!

I suspect that the reason the videos are "below the fold" is because loading up 15 video embeds would involve a huge amount of bandwidth and lag, each video is 300kB or so. Google+ uses a workaround where it shows a lightweight thumbnail, but when you click it, it replaces itself with a video on autoplay. So the download of all that video player code is delayed until you actually click the video, and you don't need to go out to a separate page. Details on how to do this are at this link: http://www.labnol.org/internet/light-youtube-embeds/27941/
 

Offline baljemmett

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 666
  • Country: gb
Re: New web site!
« Reply #144 on: August 26, 2015, 11:53:54 pm »
How about observing that the front page still shows the same video twice, and that once you click through to any article the video itself is still pushed down 'below the fold' by the related articles?

I suspect that the reason the videos are "below the fold" is because loading up 15 video embeds would involve a huge amount of bandwidth and lag, each video is 300kB or so.

Yes, but I'm talking about the individual video pages - once you click on one in the 'latest posts' list.  I see a page with the video title, the usual few lines of blurb, then a ruddy great blank space because the video is shoved down the page by the 'related articles' links on the right.  It just seems peculiar that they're given greater priority in the layout than the actual content the user has clicked on to view.
 

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Re: New web site!
« Reply #145 on: August 27, 2015, 12:26:37 am »
When on this page

http://www.eevblog.com/wiki/index.php?title=Main_Page

I was not able to get back to the main page - there is no link to Home
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 

Offline Rasz

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2279
  • Country: 00
    • My random blog.
Re: New web site!
« Reply #146 on: August 27, 2015, 03:01:53 am »
How about observing that the front page still shows the same video twice, and that once you click through to any article the video itself is still pushed down 'below the fold' by the related articles?

I suspect that the reason the videos are "below the fold" is because loading up 15 video embeds would involve a huge amount of bandwidth and lag, each video is 300kB or so.

Yes, but I'm talking about the individual video pages - once you click on one in the 'latest posts' list.  I see a page with the video title, the usual few lines of blurb, then a ruddy great blank space because the video is shoved down the page by the 'related articles' links on the right.  It just seems peculiar that they're given greater priority in the layout than the actual content the user has clicked on to view.


https://www.eevblog.com/forum/blog/new-web-site!/msg737307/#msg737307

btw is it me or is it supposed to look like that when you click on one news item?:

Yes, it's supposed to do that, but of course it looks crap. I'll either have to disable that or modify it so it doesn't waste that space.
The template has option for this stuff, so easy to change.
Who logs in to gdm? Not I, said the duck.
My fireplace is on fire, but in all the wrong places.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29700
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #147 on: August 27, 2015, 11:10:48 am »
When on this page
http://www.eevblog.com/wiki/index.php?title=Main_Page
I was not able to get back to the main page - there is no link to Home

That's because the Wiki has nothing to do with the Wordpress site at present.
i know that needs to change too.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29700
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #148 on: August 27, 2015, 11:27:28 am »
I suspect that the reason the videos are "below the fold" is because loading up 15 video embeds would involve a huge amount of bandwidth and lag, each video is 300kB or so.

Yes. As I mentioned before, the old web main page that had 5 embedded videos on it in each post is (so the developers tell me) bad design and will be punished by google in the ranking. Google doesn't like more than one embedded video per page, hence the new layout of having an image and short description with the link, and only the latest highlighted video on the main page.
This of course leads to the conundrum of having the latest embedded video, and then the exact same image from the blog post below it.
The old site would just show a test blog post if it was was my last entry. So now it's better having a videos always right at the top under the menu ready to play, because, well, this is a video blog after all.

Yes, but I'm talking about the individual video pages - once you click on one in the 'latest posts' list.  I see a page with the video title, the usual few lines of blurb, then a ruddy great blank space because the video is shoved down the page by the 'related articles' links on the right.  It just seems peculiar that they're given greater priority in the layout than the actual content the user has clicked on to view.

Fixed. I just changed that in the template settings, easy.

Next major step is going though at categorising every single video, so they can be sorted on the menus etc. Big job, perhaps for David2.
« Last Edit: August 27, 2015, 11:30:18 am by EEVblog »
 

Offline apis

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 1668
  • Country: se
  • Hobbyist
Re: New web site!
« Reply #149 on: August 28, 2015, 01:07:36 am »
When I try to use the search function I only get a "404 not found" error message (sorry if it's already been mentioned, I only skimmed through the tread.)

It would be nice with a way to search through all the episode descriptions (and possibly tags), that would make it easy find all episodes related to a certain topic or item. But maybe the search function is intended to do just that?

EDIT: Other than that the new site looks great
« Last Edit: August 28, 2015, 01:58:06 am by apis »
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf