Author Topic: New web site!  (Read 57114 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #25 on: August 20, 2015, 02:04:28 pm »
I guess i will never visit the Home page again.

Why? What's so different from before?
 

Online wraper

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 10329
  • Country: lv
Re: New web site!
« Reply #26 on: August 20, 2015, 02:10:49 pm »
BTW, since forum was returned to it's usual look after fixed width, some artifact appeared on 2560x1600 resolution. If I zoom a bit or narrow down the window, it disappears. The same in both Chrome and IE.

 

Offline AF6LJ

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 2902
  • Country: us
Re: New web site!
« Reply #27 on: August 20, 2015, 02:17:54 pm »
Looks good Dave.
Sue AF6LJ
Test Equipment Addict, And Proud Of It.
 

Offline Rasz

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2279
  • Country: 00
    • My random blog.
Re: New web site!
« Reply #28 on: August 20, 2015, 02:30:02 pm »
Why? What's so different from before?

for starters it was working before, now this is how it looks for me : https://www.eevblog.com/forum/blog/new-web-site!/msg735894/#msg735894


well, cant link because you used exclamation point in the post title and forum software treats it as a special character :)) :((

Quote
https://www.eevblog.com/forum/blog/new-web-site!/msg735894/#msg735894
hah, link with exclamation works as a quote  |O

edit: smf exclamation mark link bug http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=495271.0
« Last Edit: August 20, 2015, 02:54:09 pm by Rasz »
Who logs in to gdm? Not I, said the duck.
My fireplace is on fire, but in all the wrong places.
 

Offline steve30

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 650
  • Country: england
    • Stephen Coates' Homepage
Re: New web site!
« Reply #29 on: August 20, 2015, 02:58:14 pm »
I like the general appearance of it :).

My complaints, which are not particularly significant, are that things 'appear' and 'disappear' such as the back to top button and the top menu. Also, some pictures dim and get an icon on them when I move my mouse over them (this is pointless and looks stupid).

Oh, and the DAVES TWEETS changes too quickly for me to be able to read them before the next one appears.

I think iNerds have done a much better job here than they have of their own website  :D.
 

Offline Ampere

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 73
  • Country: us
Re: New web site!
« Reply #30 on: August 20, 2015, 03:00:38 pm »
I really like the new layout.

It looks like the Bitlove link has disappeared, though. I always prefer to download the latest episode because YouTube is so slow and clunky. I can download it in around one minute and then not need to worry about buffering problems.
 

Offline Towger

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 1554
  • Country: ie
Re: New web site!
« Reply #31 on: August 20, 2015, 03:16:04 pm »
While we are at it. ::)

What's the point of 'Buy Dave a Beer' when he does not drink alcohol, unless he has a secret taste for alcohol free Fosters...

I would suggest it is changed to 'Keep Dave in Chocolate Bars'
 

Offline jlmoon

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 608
  • Country: us
  • If you fail the first time, keep trying!
Re: New web site!
« Reply #32 on: August 20, 2015, 03:35:44 pm »
Dave,
The new website format looks great! 
Thank you for everything you do.

JLMoon, Texas U.S.A.

Recharged Volt-Nut
 

Online dunkemhigh

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 1459
Re: New web site!
« Reply #33 on: August 20, 2015, 04:17:53 pm »
The new modern is complete without horizontal scrollbars, so I see the entire width of my browser (palemoon) taken up with the video windows and no clue at all that there is anything to the right, never mind a way to scroll over to it. Indeed, had I not seen the screencaps in this thread I would have assumed the site ended at the right edge of the videos!
 

Offline Neilm

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 1433
  • Country: gb
Re: New web site!
« Reply #34 on: August 20, 2015, 05:54:13 pm »
I have just tried this from my tablet and there is a few small issues. I can't select those entries with sub options that appear when the mouse hovers over it. For example the blog and shop entries
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe. - Albert Einstein
Tesla referral code https://ts.la/neil53539
 

Offline dentaku

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 831
  • Country: ca
Re: New web site!
« Reply #35 on: August 20, 2015, 06:06:31 pm »
The menu that swishes down from the top would be annoying even if it worked correctly but for some reason it doesn't play well with Flash videos overlayed over it.
The less moving stuff there is on a website the better it is to navigate. Remember your audience. We're mostly nerds who like functional things that do what they're supposed to without extra flashiness.
 

Offline Unixon

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 151
Re: New web site!
« Reply #36 on: August 20, 2015, 06:25:06 pm »
Looks nice, but now it is SLOW as hell.
 

Offline HP-ILnerd

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 260
  • Country: us
Re: New web site!
« Reply #37 on: August 20, 2015, 06:37:16 pm »
Looks great, Dave!

Haven't really noticed any speed issues here.  Though, I'm getting decent internet (for the US):  http://www.speedtest.net/my-result/4597789662
Both my laptop and desktop are good gaming rigs--dunno if that's helping at all.

And as an artist, I must say I really like the background!
 

Offline carpelux

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 66
  • Country: se
Re: New web site!
« Reply #38 on: August 20, 2015, 07:18:29 pm »
I also has reasonable good speed on my connection ( http://www.speedtest.net/my-result/4597891014 ), but the new site is annoyingly slow I'm sorry to say.
---------------------------------------
Catch the light
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #39 on: August 20, 2015, 10:46:36 pm »
And as an artist, I must say I really like the background!

I just added that one myself last night, it was part of the stock theme. I kinda like it.
 

Online PA0PBZ

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 4134
  • Country: nl
Re: New web site!
« Reply #40 on: August 20, 2015, 10:49:38 pm »
Keyboard error: Press F1 to continue.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #41 on: August 20, 2015, 11:39:29 pm »
Why? What's so different from before?
for starters it was working before, now this is how it looks for me : https://www.eevblog.com/forum/blog/new-web-site!/msg735894/#msg735894

Looks fine for me on Opera.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #42 on: August 20, 2015, 11:53:02 pm »
Looks good on desktop, though it does have a few bugs, for example:

This "about" link is obscured by a (totally useless, wtf, I have scrollbars and a home button!) "jump to top" button. I can't click it.

Ok, I've removed this.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #43 on: August 20, 2015, 11:59:22 pm »
I've diabled "Responsiveness" on phone and tablets. Try that now. Looks like the regular website now to me on my Nexus phone.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #44 on: August 21, 2015, 12:01:38 am »
I guess i will never visit the Home page again. If same change will come to the Forum i will be left no options but unsubscribe.
I always say if you need to react you should not hesitate to overreact. The home page is "fresh" and "contemporary" but is slow and resource heavy in terms of continual cpu burn.

Why is it "burning the CPU" more than the old website did?
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #45 on: August 21, 2015, 12:10:58 am »
Just experimented with the EEVBlog logo and made the EEV part orange.
At the very least remove the square from the image with mismatched background color.

I fixed the logo colour, and added the hand logo. Looks much better now.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #46 on: August 21, 2015, 12:12:27 am »
I've diabled "Responsiveness" on phone and tablets. Try that now. Looks like the regular website now to me on my Nexus phone.

Actually, sorry, had to change this back, as the Google mobile friendly test said it wasn't compatible. This is a big part of the site change, as google will now punish websites that are not mobile friendly.
https://www.google.com.au/webmasters/tools/mobile-friendly/
There are other mobile settings I can adjust in theme if needed, but I'm still learning what they mean.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #47 on: August 21, 2015, 12:16:36 am »
What is the function of the search box? I tried "switchmode" "#110" and "eevblog" and got nothing.

Was working for me yesterday but now seems broken.

Quote
Also as long as you have the rolling tweets you should know that on my Firefox browser if I return to the tab showing the eevblog home page it take quite a while to roll through the backlog that accumulated since I parked it. And my CPU goes to 50% whilst it does it before settling back to 2-3% between the spikes as each message rolls over.

Fine, I'll disable then and see if that makes things better for everyone.
 

Offline EEVblog

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 29883
  • Country: au
    • EEVblog
Re: New web site!
« Reply #48 on: August 21, 2015, 12:23:08 am »
I actually like the way the site now works on my mobile, it's neat and tidy. Menu hidden top right and straight into the latest posts.
 

Offline Bud

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3529
  • Country: ca
Re: New web site!
« Reply #49 on: August 21, 2015, 12:40:17 am »
It is horribly slow, jerky, and crushes my iPhone Safari native browser. Mind I practically do not have any applications installed on my phone, I do not play games, nothing, just literally a bare OS. No, sorry, I am not "getting a better phone".

When I use my desktop, this template impedes my browsing. if it impedes my browsing I get irritated. If I get irritated I am not in a buying mood anymore. As the result, as I said before, I will not be visiting the Home page. Sorry to all the ad providers - you guys lost a customer as the result of this upgrade (I bought several times before).

Sure it is all Dave's business and he is free to do what he wants, I am not going to dispute that. Still, I do not understand what was wrong with the original site.
Facebook-free life and Rigol-free shack.
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf