Author Topic: Cannot make links work because of the $ sign - Help  (Read 3305 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Cannot make links work because of the $ sign - Help
« on: December 11, 2016, 09:08:58 pm »
In another post I tried to include these links but they do not work.  I think it has something to do with the $ sign and operator problems


https://www.eevblog.com/forum/blog/eevblog-954-how-to-setup-an-electronics-lab-for-$300/msg1088467/#msg1088467

https://www.eevblog.com/forum/beginners/the-$250-electrnoics-lab-a-suggested-setup-for-beginners/msg265338/#msg265338

I tried using the Insert Hyperlink icon and that was worse.  There must be something I am doing wrong because I found the second one from another link

Is there any way to make these links work ?

thanks

------------------------------------------------  EDIT

will try this --->   ""[url = URL ] Link text [ /url ]""     Had to insert spaces to make the quote work

this worked  :-+

test to 250 kit

thanks    I will work on my other post if there are any responses to it
« Last Edit: December 11, 2016, 09:48:23 pm by ez24 »
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 

Online blueskull

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 13214
  • Country: cn
  • Power Electronics Guy
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #1 on: December 11, 2016, 09:13:16 pm »
goo.gl
 

Offline Muttley Snickers

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 2066
  • Country: au
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #2 on: December 11, 2016, 09:17:46 pm »
I have no clue but that's nothing new, I posted four dollar signs in a row the other day on a thread and they didn't show up in the post, anyway it's a good reminder for me to try it again.

1.  $
2.  $$
3.  $$$
4.  $$$$

It should have looked like this below.

« Last Edit: December 11, 2016, 09:22:39 pm by Muttley Snickers »
 

Offline IanB

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 9628
  • Country: us
I'm not an EE--what am I doing here?
 

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #4 on: December 11, 2016, 09:23:48 pm »
Testing

eevblog-954-how-to-setup-an-electronics-lab-for-$300/msg1088467

the-$250-electrnoics-lab-a-suggested-setup-for-beginners/msg265338

they work - how did you do it ? - if I copy your link they do not work ?

You are doing what I do with Yahoo, highlight a section and paste in the link, but I do not know how to do that here

thanks
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 

Offline IanB

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 9628
  • Country: us
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #5 on: December 11, 2016, 09:29:13 pm »

they work - how did you do it ? - if I copy your link they do not work ?

You are doing what I do with Yahoo, highlight a section and paste in the link, but I do not know how to do that here

thanks

I had to use the url tags like this:
Code: [Select]
[url=URL]Link text[/url]
For some reason the dollar sign messes things up -- could be something to do with the MathJax plugin?
I'm not an EE--what am I doing here?
 
The following users thanked this post: ez24

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #6 on: December 11, 2016, 09:42:41 pm »

they work - how did you do it ? - if I copy your link they do not work ?

You are doing what I do with Yahoo, highlight a section and paste in the link, but I do not know how to do that here

thanks

I had to use the url tags like this:
Code: [Select]
[url=URL]Link text[/url]
For some reason the dollar sign messes things up -- could be something to do with the MathJax plugin?

This works  - thanks
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 

Offline jonovid

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 824
  • Country: au
    • JONOVID
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #7 on: December 11, 2016, 10:24:19 pm »
TEST TEST
(?*?_?*?)(*^ -^*)(-''-)(¬¬)(????)(????)(????)(???)(????)(???)(??-)???(??)??(??) (?3?)(???)?(¬?¬)????(??)???(???)(? ? ?)(???)o(?o?)o(???)(•??)(??)(???)(????)(??)d(--)bd|--|b‹(•¿•)›(?5?,)(?5?)(69:)(a???a)(^o?)^o(~?)~
(6?6)(6?6)(?O?)(???)(¬?¬)(a???a)(? ???)(a???a)(^o???)^o?(?????)??(-???•?)??(??????•??)??(-???- ?)?\m/(>.<)\m/\m/^.^\m/(x(x_(X_x(O_o)x_x)X)x)¯\(©¿©) /¯??[--]???(¬?¬)?   ½ and ¼

not all Alt symbols will work on this site. 
« Last Edit: December 11, 2016, 10:28:05 pm by jonovid »
Hobby of evil genius      basic knowledge of electronics
 

Offline IanB

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 9628
  • Country: us
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #8 on: December 11, 2016, 10:45:42 pm »
This has been a problem for quite a long time now. No sign of it getting any attention. It isn't just "$" signs. Here is an example I cut from a previous post I made a while back. And my attempt to fix it.

I think perhaps your example is best fixed like this?

https://goo.gl/maps/A26fo7fKGhn
I'm not an EE--what am I doing here?
 

Offline Ampera

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2542
  • Country: us
    • Ampera's Forums
C/C++/Java Programmer, Legacy hardware enthusiast, madman.
If it's broken, I probably did it.
EEVBlog IRC: irc.austnet.irc #eevblog
 

Offline IanB

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 9628
  • Country: us
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #10 on: December 12, 2016, 06:09:46 pm »
I am going to have to learn how to do that.

Click the "SHARE" icon on the side panel, and then check the "Short URL" box on the pop up dialog.
I'm not an EE--what am I doing here?
 

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #11 on: December 12, 2016, 09:12:35 pm »
I am going to have to learn how to do that.

Click the "SHARE" icon on the side panel, and then check the "Short URL" box on the pop up dialog.

I was wondering why people were send me maps of the desert  :-DD
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 

Offline johnwa

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 237
  • Country: au
    • loopgain.net - a few of my projects
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #12 on: December 13, 2016, 07:46:39 am »
Try replacing the '$' with '%24'. I am pretty sure that this character needs to be URL-encoded. (syntax is percent sign, then two hex digits of ASCII character code)

https://www.eevblog.com/forum/blog/eevblog-954-how-to-setup-an-electronics-lab-for-%24300/msg1088467/#msg1088467
 

Offline IanB

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 9628
  • Country: us
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #13 on: December 13, 2016, 08:29:32 am »
Let's see, what happens if I write this?  $X_C={1 \over 2\pi FC}$

Oddly, nothing.

I have to backslash the dollar signs, like this: \$X_C={1 \over 2\pi FC}\$

Which makes me wonder, what exactly is going on with the $ in links?
I'm not an EE--what am I doing here?
 

Offline ez24

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3092
  • Country: us
  • L.D.A.
Re: Cannot make links work because of the $ sign - Help
« Reply #14 on: December 13, 2016, 08:32:35 am »
Wouldn't it be simpler for everyone concerned if there was a fix that could be installed? Why should everyone muck about working around this bug?
Maybe the powers to be do not know about it? 

Funny - I just noticed the $ in my title so that means no one can link it  :-DD   and I was complaining no one can link to a $   :-DD :-DD
YouTube and Website Electronic Resources ------>  https://www.eevblog.com/forum/other-blog-specific/a/msg1341166/#msg1341166
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf