Author Topic: Server Error Reports  (Read 334095 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gnif

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1278
  • Country: au
Re: Server Error Reports
« Reply #400 on: January 06, 2021, 03:33:02 pm »
EDIT: Debatable whether this is a server issue or a forum issue  :-//

It is not debatable, I have metrics to prove that the server is operating within norms and there are no slow requests. Complaints of slow image loading (static files) can ONLY be attributed to a network issue between the user and the server. If it were the server I would have multiple alarms as these servers are actively monitored for such issues.
HostFission - Full Server Monitoring and Management Solutions.
https://hostfission.com/
https://twitter.com/HostFission
https://twitter.com/Geoffrey_McRae
 

Online Ranayna

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 492
  • Country: de
Re: Server Error Reports
« Reply #401 on: January 06, 2021, 04:16:46 pm »
I apologize if my report is not in the proper thread. But there is no other one that i am aware of where forum issues can be reported. And as a user it is not always easy to be aware if whatever issue is occuring is a server or forum issue. Mostly, from the user side, these are synonymous.
 

Offline beanflying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 6571
  • Country: au
  • Toys so very many Toys.
Re: Server Error Reports
« Reply #402 on: February 03, 2021, 02:41:32 am »
Hey Gnif,

can you take a look at the server load? Getting some slow load times (not always) and a few database not found issues (seemingly random once or twice in the last few days).

keep up the good work  :-+
Coffee, Food, R/C and electronics nerd in no particular order. Also CNC wannabe, 3D printer and Laser Cutter Junkie and just don't mention my TEA addiction....
 

Offline SilverSolder

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 5138
  • Country: 00
Re: Server Error Reports
« Reply #403 on: February 03, 2021, 03:17:06 am »
EDIT: Debatable whether this is a server issue or a forum issue  :-//

It is not debatable, I have metrics to prove that the server is operating within norms and there are no slow requests. Complaints of slow image loading (static files) can ONLY be attributed to a network issue between the user and the server. If it were the server I would have multiple alarms as these servers are actively monitored for such issues.

I'm having a lot of issues with slow DNS responses around here.  That can make the network seem slow, even though it isn't...
 

Online RoGeorge

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3192
  • Country: ro
Re: Server Error Reports
« Reply #404 on: February 14, 2021, 10:49:59 pm »
Some unexpected logouts and session expire is happening
https://www.eevblog.com/forum/supporters-lounge/unexpected-password-change/
 
The following users thanked this post: xrunner, nuclearcat

Offline jmelson

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2128
  • Country: us
Re: Server Error Reports
« Reply #405 on: February 15, 2021, 03:11:43 am »
I'm getting 502 Bad Gateway errors only on the Manufacturing and Assembly forum today.  I cleared my cache, no difference.

Any idea what is wrong?

Thanks,

Jon
 
The following users thanked this post: ANTALIFE

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 22054
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Server Error Reports
« Reply #406 on: February 15, 2021, 04:17:04 am »
Other Equipment & Products also 502
Avid Rabid Hobbyist
 

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 22054
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Server Error Reports
« Reply #407 on: February 15, 2021, 10:58:07 am »
RF, Microwave, Ham Radio too !
Avid Rabid Hobbyist
 

Offline jmelson

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2128
  • Country: us
Re: Server Error Reports
« Reply #408 on: February 15, 2021, 03:51:46 pm »
RF, Microwave, Ham Radio too !
Yup, I confirm, RF, Manufacturing and Other Equipment all get the 502 error, now.

I hope somebody can get this fixed. 

Jon
 

Offline jmelson

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2128
  • Country: us
Re: Server Error Reports
« Reply #409 on: February 15, 2021, 07:08:39 pm »
I'm getting 502 Bad Gateway errors only on the Manufacturing and Assembly forum today.  I cleared my cache, no difference.

Any idea what is wrong?

Thanks,

Jon
Now it is happening on :
Beginners
Manufacturing
RF
Other Equipment

forums, and I get the same pattern on a second computer, so it is not some weird cache issue.  I hope this can be fixed easily.

Thanks,

Jon
 

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 22054
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Server Error Reports
« Reply #410 on: February 15, 2021, 07:41:42 pm »
And another....when looking for a thread back a few pages in the TE board more than a few pages back returned 502's.  :-//
Avid Rabid Hobbyist
 

Offline richnormand

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 535
  • Country: ca
Re: Server Error Reports
« Reply #411 on: February 15, 2021, 09:21:20 pm »
Same issue at this end (Ontario, Canada).....
Repair, Renew, Reuse, Recycle, Rebuild, Reduce, Recover, Repurpose, Restore, Refurbish, Recondition, Renovate ==> RIGHT to REPAIR
 

Offline mskeete

  • Contributor
  • Posts: 31
  • Country: gb
Re: Server Error Reports
« Reply #412 on: February 15, 2021, 09:48:39 pm »
Using my mobile phone, If I turn off "desktop site" then I can get into the M&A section.
As soon as I tick that setting again (as that's how I normally have it set) then the 502 error is back
 

Offline jmelson

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2128
  • Country: us
Re: Server Error Reports
« Reply #413 on: February 16, 2021, 01:40:12 am »
Using my mobile phone, If I turn off "desktop site" then I can get into the M&A section.
As soon as I tick that setting again (as that's how I normally have it set) then the 502 error is back
Is there an equivalent to this setting on a destop/laptop  running Firefox?
 

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 22054
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Server Error Reports
« Reply #414 on: February 16, 2021, 01:55:17 am »
Using my mobile phone, If I turn off "desktop site" then I can get into the M&A section.
As soon as I tick that setting again (as that's how I normally have it set) then the 502 error is back
Is there an equivalent to this setting on a destop/laptop  running Firefox?
Right at the bottom of this page on the gray background in blue print. Last line second link from right goes to the Mobile view. Works fine in Chrome.
Avid Rabid Hobbyist
 

Offline jmelson

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2128
  • Country: us
Re: Server Error Reports
« Reply #415 on: February 16, 2021, 02:36:44 am »
Using my mobile phone, If I turn off "desktop site" then I can get into the M&A section.
As soon as I tick that setting again (as that's how I normally have it set) then the 502 error is back
Is there an equivalent to this setting on a destop/laptop  running Firefox?
Right at the bottom of this page on the gray background in blue print. Last line second link from right goes to the Mobile view. Works fine in Chrome.
Wow, that blue text totally disappears on the perforated metal grille background, I had to use ctrl/A to see it.  Yes, that DOES make the 502 forums work, but they sure are ugly in that mode.  Well, this revelation should help the powers that be figure out what is going on.
Thanks!

Jon
 

Offline MK14

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2921
  • Country: gb
Re: Server Error Reports
« Reply #416 on: February 16, 2021, 02:51:34 am »
There is a (horrible) workaround.

E.g. For this which gives 502:
https://www.eevblog.com/forum/manufacture/

If you get the 502 error, instead, click on the first available topic/thread, which is shown on the headings page, towards the top half of the main page.

E.g. It currently is, this, which works:

https://www.eevblog.com/forum/manufacture/first-pcb-hasl-smeared-design-error-or-manufacturing-defect/msg3467117/#new

You can then (painfully, goto the next one, and the next one ........
By clicking on 'next' in the botton right of the page, in a tiny font.

https://www.eevblog.com/forum/manufacture/first-pcb-hasl-smeared-design-error-or-manufacturing-defect/?prev_next=next#new

Also, above information, may help narrow the fault diagnosis.
 

Offline MK14

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2921
  • Country: gb
Re: Server Error Reports
« Reply #417 on: February 16, 2021, 03:12:30 am »
Not sure why, the 502 errors, sometimes clears itself up. E.g. Beginners now works.

Wondered if it was because of new threads.

So, tried creating a new thread, but no, it doesn't clear the 502 server error.

https://www.eevblog.com/forum/manufacture/test-502/msg3467133/#new
 

Offline beanflying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 6571
  • Country: au
  • Toys so very many Toys.
Re: Server Error Reports
« Reply #418 on: February 16, 2021, 04:02:21 am »
Gnif hasn't been on since before the first report of this. Has anyone dropped him or Dave a message or email?
Coffee, Food, R/C and electronics nerd in no particular order. Also CNC wannabe, 3D printer and Laser Cutter Junkie and just don't mention my TEA addiction....
 
The following users thanked this post: MK14

Offline nuclearcat

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 375
  • Country: lb
Re: Server Error Reports
« Reply #419 on: February 16, 2021, 04:14:08 am »
I just did in twitter, hopefully he will notice. Manufacturing dead for a while.
I hope Gnif is ok.
 
The following users thanked this post: MK14, beanflying

Offline gnif

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1278
  • Country: au
Re: Server Error Reports
« Reply #420 on: February 16, 2021, 06:04:26 am »
The forum upgrade required that peope re-login, it was expected I am sorry.
The bug preventing some pages to load was due to an SMF error during the upgrade where a table column was not renamed correctly.
HostFission - Full Server Monitoring and Management Solutions.
https://hostfission.com/
https://twitter.com/HostFission
https://twitter.com/Geoffrey_McRae
 
The following users thanked this post: EEVblog, Whales, Kean, SilverSolder, MK14, 2N3055, nuclearcat, beanflying

Online RoGeorge

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3192
  • Country: ro
Re: Server Error Reports
« Reply #421 on: February 16, 2021, 12:45:38 pm »
Can the timeout for composing a reply be increased please?

Each time I spend more then a few minutes while editing a reply, I get a red bar when pressing submit, saying the session expired and I need to press submit again.  On the second submit it works.  I'm logged in permanently, with the "remember me" option checked.

Never had this warning bar before the upgrade.

Offline jmelson

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2128
  • Country: us
Re: Server Error Reports
« Reply #422 on: February 16, 2021, 05:09:00 pm »
The forum upgrade required that peope re-login, it was expected I am sorry.
The bug preventing some pages to load was due to an SMF error during the upgrade where a table column was not renamed correctly.
Thanks so much for tracking it down and fixing it!

Jon
 
The following users thanked this post: gnif, SilverSolder

Offline StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2752
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Server Error Reports
« Reply #423 on: February 18, 2021, 11:20:40 pm »
Each time I spend more then a few minutes while editing a reply, I get a red bar when pressing submit, saying the session expired and I need to press submit again.  On the second submit it works.

Clicking [Preview] occasionally probably resets the editing timer, because I take ages and I've not seen that, yet. :-\
CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Offline StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2752
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Server Error Reports
« Reply #424 on: February 22, 2021, 09:41:51 pm »
Login password failed twice, even though I'd made the characters visible. :-//
Is it just me. :)

Now 6 tries to login, reset the PW, and then a wait because it was locked. :palm:
CML+  That took much longer than I thought it would.
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf