Author Topic: Changing horizontal package to vertical (TO220, TIP120)  (Read 819 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Martin72

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 1417
  • Country: de
Re: Changing horizontal package to vertical (TO220, TIP120)
« Reply #25 on: August 03, 2020, 09:38:56 pm »
Found nothing about it, any hints are welcome , because I´ve tried other programs like kicad or target - Eagle fits to me best...

Offline Quarlo Klobrigney

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 664
  • Country: pt
  • Behind every alfoil hat is a genius
Re: Changing horizontal package to vertical (TO220, TIP120)
« Reply #26 on: August 03, 2020, 09:43:28 pm »
Try giving them a call tomorrow and see if you can purchase a license for version 7.
As far as I remember they have support in Germany if that's where you're at. I will never upgrade to anything higher. I have had Eagle since v3.xx, and everything after v7 is crap. And when Kicad gets its act together, I will perhaps migrate. Not now though.
« Last Edit: August 03, 2020, 10:20:26 pm by Quarlo Klobrigney »
Voltage does not flow, nor does it go.
 
The following users thanked this post: Martin72

Offline Martin72

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 1417
  • Country: de
Re: Changing horizontal package to vertical (TO220, TIP120)
« Reply #27 on: August 04, 2020, 08:53:18 pm »
So finally I could managed it... :)

Upgrading to version 9.6. , it was piece of a cake.
Just jump in the library, select the TIP120, click to "add package", select TO220V, name the connections - Done....
I swear, this wasn´t implemented in version 9.2., as I couldn´t find it.
Thx at all.
What Eagle 7 license concerns, I´ll contact them in the next days.

Martin

Offline Quarlo Klobrigney

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 664
  • Country: pt
  • Behind every alfoil hat is a genius
Re: Changing horizontal package to vertical (TO220, TIP120)
« Reply #28 on: August 04, 2020, 09:57:26 pm »
Well good!
I just got electrical power back. This is the first I've heard of the repair being an upgrade. :palm:
Voltage does not flow, nor does it go.
 

Offline westfw

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3286
  • Country: us
Re: Changing horizontal package to vertical (TO220, TIP120)
« Reply #29 on: August 05, 2020, 12:21:13 am »
Quote
I swear, this wasn´t implemented in version 9.2
It's not so much an EAGLE version thing as a library thing.The "old" EAGLE Libraries commonly had separate "components" for different mounting options of MANY parts, where it always seemed more natural to me to have multiple packages for the same component.  I don't know why.  For TO220 parts, it ALMOST makes sense, because there is that heatsink tab that you may want to do something with, when the part is mounted horizontally.  Other parts, not so much :-(
Some of those libraries were very old (they were that way when I started using EAGLE 3.55 or so.)

The cynic in me says maybe CadSoft is updating their libraries so that they won't work with older versions of EAGLE any more.  :-(
 

Offline Martin72

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 1417
  • Country: de
Re: Changing horizontal package to vertical (TO220, TIP120)
« Reply #30 on: August 08, 2020, 09:20:42 pm »
Quote
What Eagle 7 license concerns, I´ll contact them in the next days.

No need to do this now.
Got a one year for free license for fusion 360, my eagle 9.6.2 changed from free to premium version.


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf