EEVblog Electronics Community Forum

Electronics => PCB/EDA/CAD => Topic started by: ocset on March 21, 2018, 11:43:50 am

Title: Eagle wont let me put vias down while routing a 4 layer board
Post by: ocset on March 21, 2018, 11:43:50 am
i have a 4 layer pcb that i am routing up.
It has layers (1*2)+(15*16).
When i route on the top and then select the bottom lyaer (16), it gives error "cant set via at -40,30 to layer 16".
It wont let me put vias down.
Do you know why?
Title: Re: Eagle wont let me put vias down while routing a 4 layer board
Post by: Jeroen3 on March 21, 2018, 11:47:01 am
Your layer setup does not allow vias from top to bottom.
You need (1+2*3+16) for that.

Your setup (1*2)+(15*16):
(https://i.imgur.com/DyFmiWa.png)

Correct setup (1+2*3+16) without blind vias.
(https://i.imgur.com/w7nFdWW.png)

Check eurocircuit drc rules. (attached)
Title: Re: Eagle wont let me put vias down while routing a 4 layer board
Post by: ocset on March 21, 2018, 11:52:06 am
Thankyou, you are the Best!