Author Topic: Board bring up with ATSAMD20E15  (Read 185 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TonyS

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Country: us
Board bring up with ATSAMD20E15
« on: October 18, 2019, 01:58:56 pm »
Hi,
I am trying to bring up a Board using the  ATSAMD20E15 But, I am getting an error from the programmer:

Error could not activate interface. But found a DAP with ID 0xbc11411

I think this maybe due to fuse setting but I can find no guidance documentation on fuse settings. Can anyone
point me in the right direction
« Last Edit: October 18, 2019, 02:05:27 pm by TonyS »
 

Offline TonyS

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Country: us
Re: Board bring up with ATSAMD20E15
« Reply #1 on: October 18, 2019, 03:59:00 pm »
Update:  When using the "Device Programming" tab/window I can uncheck the erase flash before programming and verify after programming, then I am able to program successfully and verify. It still won't program from the "Debug" button. I get the follow error  >:( when I do: 



Error could not activate interface. But found a DAP with ID 0xbc11411



What does that mean?
 

Offline ataradov

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 5951
  • Country: us
    • Personal site
Re: Board bring up with ATSAMD20E15
« Reply #2 on: October 18, 2019, 04:59:35 pm »
This looks like you don't have a reset line connected to the programmer or it can't drive it properly and your firmware goes into a sleep mode.

DAP is a Debug Access Port, which is always active as long as there is a debugger, but debugger can't get into the rest of the system, since it is not awake.
« Last Edit: October 18, 2019, 05:44:57 pm by ataradov »
Alex
 

Offline TonyS

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Country: us
Re: Board bring up with ATSAMD20E15
« Reply #3 on: October 18, 2019, 05:43:59 pm »
Thanks. I think this was the problem and a bug in studio. Solved by updating. Thanks again.
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf