Author Topic: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up  (Read 6504 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Samogon

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 455
  • Country: us
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #25 on: June 24, 2017, 01:12:31 pm »
Btw keysight will not sell you any if you are not buying via corporate account.
In my case i was politely sent into erotic hiking.
 

Offline yo0

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 92
  • Country: mx
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #26 on: June 24, 2017, 01:14:58 pm »
Yes, waiting Monday to call keysight
 

Online HighVoltage

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 4383
  • Country: de
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #27 on: June 24, 2017, 01:46:10 pm »
I took the relay of my 34410A apart
Here are the tear down pictures again, since we talk so much about this relay.

There are 3 kinds of people in this world, those who can count and those who can not.
 

Offline yo0

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 92
  • Country: mx
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #28 on: June 24, 2017, 03:00:15 pm »
Btw keysight will not sell you any if you are not buying via corporate account.
In my case i was politely sent into erotic hiking.

ops! when you say corporate account do you mean ANY company? and no sells to individuals?

best regards

Pio
« Last Edit: June 24, 2017, 04:04:28 pm by yo0 »
 

Offline Samogon

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 455
  • Country: us
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #29 on: June 24, 2017, 04:05:36 pm »
Yes, no sales to individuals
« Last Edit: June 24, 2017, 04:47:20 pm by Samogon »
 

Offline yo0

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 92
  • Country: mx
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #30 on: June 24, 2017, 04:12:30 pm »
Yes, no salas to individuals


thank you, i need to be creative when talk with them.  ;D

best regards


Pio
 

Offline Samogon

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 455
  • Country: us
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #31 on: June 24, 2017, 04:48:36 pm »
Not gonna fly
They will ask for payment method and delivery address to be a company
 

Offline yo0

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 92
  • Country: mx
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #32 on: June 24, 2017, 04:55:43 pm »
Not gonna fly
They will ask for payment method and delivery address to be a company

yes i know that, let see Monday :)

i´ll keep you informed


Pio
 

Offline yo0

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 92
  • Country: mx
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #33 on: August 01, 2017, 04:49:34 am »
since the relay most common failure is mechanical related, just did a reflow on the removed from pcb k101 relay (aprox 330°c about 20-25 seconds) in both relay reed pins, reinstalled to pcb and it is working stable as should be again for several weeks, hope this help somebody.

another option is the coto 3501-05-91X, the only trade off is the maximun voltage is reduced to about half (think 500 volts is more than adecuate for most people needs), the other functions operation limits are almost the same, but this part number is much more available than the heaftier model 3540-05-91x

update: november 21, 2018,  unit still working fine!  :D

best regards


Pio
« Last Edit: November 22, 2018, 04:14:18 am by yo0 »
 

Offline pete99

  • Contributor
  • Posts: 11
  • Country: us
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #34 on: November 07, 2017, 05:11:09 am »
Hi,

I also have a bad k101 relay.  I tried to purchase from Keysight but I was rejected because I no longer have a company email.  I am a retired test engineer from an aerospace/defense company, that purchased hundreds of thousands of dollars in HP and Agilent test equipment over my career and get rejected to purchase a $50 part.  Pretty funny.  I've contacted Coto in Germany and they referred me to Keysight.
  Do you have any other suggestions?

Thanks so much,
Steve
 
 

Online HighVoltage

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 4383
  • Country: de
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #35 on: November 07, 2017, 07:50:23 am »
Hi,

I also have a bad k101 relay.  I tried to purchase from Keysight but I was rejected because I no longer have a company email.  I am a retired test engineer from an aerospace/defense company, that purchased hundreds of thousands of dollars in HP and Agilent test equipment over my career and get rejected to purchase a $50 part.  Pretty funny.  I've contacted Coto in Germany and they referred me to Keysight.
  Do you have any other suggestions?

Thanks so much,
Steve

Steve
I have tried to buy from Coto for years and it is not working, because this special relay was built for Agilent/Keysight only. I have ended up, buying it from Keysight directly.

Send me a PM.

There are 3 kinds of people in this world, those who can count and those who can not.
 

Offline pete99

  • Contributor
  • Posts: 11
  • Country: us
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #36 on: November 07, 2017, 08:35:15 pm »
Thanks for the reply.  I sent a message to Keysight sales, so waiting to see how they respond.  In the meantime, I went ahead and ordered a Coto suggested substitute from Testco, the 3540-05-911.  One of it's ratings is 500v instead of the Keysight 1000v rating which doesn't concern me.  I'll let you know how it works out.  Do you use the 34401 at home or at your job (or both)?

All the best,
Steve
 

Online HighVoltage

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 4383
  • Country: de
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #37 on: November 08, 2017, 08:11:05 am »
I have plenty of 34401A instrument and use them at work and at customer places installed in test stands and also a few at home for hobby use. They are great and reliable for many years, if treated well.
There are 3 kinds of people in this world, those who can count and those who can not.
 

Offline pete99

  • Contributor
  • Posts: 11
  • Country: us
Re: Agilent 34401A 2w drift and high readings when power up
« Reply #38 on: November 10, 2017, 08:07:29 pm »
Here is the current status of my 34401A Relay repair.

I ordered and received the Coto relay from Testco (distributor).  The part number is 3540-05-911.  I think it was approx $32 US.  It is rated at 500v instead of the HP/Keysight rating of 1000v.  It has an extra pin between the two coil pins.  Not sure what it's connected to, I just bent it over.  I installed the relay and after testing and running for 2 days, it appears to be working just fine.

  In the meantime, I had sent an email to Keysight sales and they replied with a quotation.   So I went ahead and made up a purchase order and emailed it back to them (usa_orders@keysight.com, they probably have an address for overseas orders).  I was asked to call (800 829-4444) to agree with their terms and supply a credit card number.  They ship 2 day delivery at no charge.  They have a $50 US minimum, but this part price is $52.86 US, so all appears to be good.

Thanks again for your help,
Steve
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf