Author Topic: OSS TEAM T210 soldering station repair help  (Read 1310 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline realfranTopic starter

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 65
  • Country: gb
OSS TEAM T210 soldering station repair help
« on: June 28, 2022, 12:12:52 pm »
Hello, I got one OSS TEAM T210 soldering station when am in sleep mod the buzzer starts sounding continual, if I take the tip stop sound, the tip does not eat (I test two different of them).
Please some suggestions to test the wiring of the handle and the tips?
I put some pictures to give a better idea.
« Last Edit: June 28, 2022, 12:14:32 pm by realfran »
 

Offline thm_w

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 6140
  • Country: ca
  • Non-expert
Re: OSS TEAM T210 soldering station repair help
« Reply #1 on: June 28, 2022, 09:32:27 pm »
SE would imply sensor error, in that its seeing an open circuit on the thermocouple or some unexpected voltage.
Unplug the power, open it up, and measure from the inside to the handle, see if the thermocouple is connected as expected.

Small chance some setting might have been screwed up (uV/C setting?) but seems unlikely that would trigger an error.

Unplug the tip and measure its resistance, make sure heater is intact.

http://adgd.ru/2021/01/04/jbc-soldering-cartridges-pinouts/
Profile -> Modify profile -> Look and Layout ->  Don't show users' signatures
 

Offline realfranTopic starter

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 65
  • Country: gb
Re: OSS TEAM T210 soldering station repair help
« Reply #2 on: June 30, 2022, 05:58:44 pm »
I test two different tips and do the same, when is on sleep mode the handle on the holder and the buzzer go on continually, I ordered the new handle and tips.
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf