Products > Other Equipment & Products

Greenworks 60v battery Ohm terminal

<< < (10/10)

JunkPlusTools:
Great info in this thread. I have a GW 60V trimmer that I bought for parts, and can confirm that when powered from a 66V battery with just + and - terminals, it runs for ~3sec then powers off. No audible beeper.

This is the trimmer with motor down at the bottom of the shaft. The motor is an outrunner, direct drive to the trimmer spool, marked Globe 60VDC. It has no hall sensors, just the 3 motor phase wires. Motor has forced cooling, unlike most hobby outrunners. Motor bearings come with a slight bit of play from the factory (maybe I got a bad unit, but the play seems in the bearings themselves). Discovering that it is sensorless, and only runs for 3 seconds without GW battery authentication - I don't think it's ideal for my project.

Question for you folks - if I buy a dewalt 60V tool, will it run from a generic 60VDC source, or does it also try to 'authenticate' the battery?

typoknig:

--- Quote from: JunkPlusTools on November 19, 2021, 06:28:01 pm ---Great info in this thread. I have a GW 60V trimmer that I bought for parts, and can confirm that when powered from a 66V battery with just + and - terminals, it runs for ~3sec then powers off. No audible beeper.

This is the trimmer with motor down at the bottom of the shaft. The motor is an outrunner, direct drive to the trimmer spool, marked Globe 60VDC. It has no hall sensors, just the 3 motor phase wires. Motor has forced cooling, unlike most hobby outrunners. Motor bearings come with a slight bit of play from the factory (maybe I got a bad unit, but the play seems in the bearings themselves). Discovering that it is sensorless, and only runs for 3 seconds without GW battery authentication - I don't think it's ideal for my project.

Question for you folks - if I buy a dewalt 60V tool, will it run from a generic 60VDC source, or does it also try to 'authenticate' the battery?

--- End quote ---

I'll check and report back.  May not be till after Thanksgiving though.

typoknig:

--- Quote from: JunkPlusTools on November 19, 2021, 06:28:01 pm ---Great info in this thread. I have a GW 60V trimmer that I bought for parts, and can confirm that when powered from a 66V battery with just + and - terminals, it runs for ~3sec then powers off. No audible beeper.

This is the trimmer with motor down at the bottom of the shaft. The motor is an outrunner, direct drive to the trimmer spool, marked Globe 60VDC. It has no hall sensors, just the 3 motor phase wires. Motor has forced cooling, unlike most hobby outrunners. Motor bearings come with a slight bit of play from the factory (maybe I got a bad unit, but the play seems in the bearings themselves). Discovering that it is sensorless, and only runs for 3 seconds without GW battery authentication - I don't think it's ideal for my project.

Question for you folks - if I buy a dewalt 60V tool, will it run from a generic 60VDC source, or does it also try to 'authenticate' the battery?

--- End quote ---

I just checked to see if my DeWalt leaf blower (DCBL770) would run with only power and ground, and unfortunately it will not.  I didn't research any further, so making it work may be simple as jumping a few of the extra pins on the tool.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

There was an error while thanking
Thanking...
Go to full version