Author Topic: Hi, motor vibrating & trying to run when connected to vfd  (Read 103 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nyame

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 63
  • Country: cm
Hi, motor vibrating & trying to run when connected to vfd
« on: October 05, 2019, 06:02:42 pm »
Hello am facing some issues that need help pls, i have ABB ACS350 2.2KW VFD, and 0.33HP 3 phase Induction motor, after setting the parameters as required, and the vfd is set for operation, send power to the motor i wittiness a continues vibration and the motor rotor trying to run,
please what could be the cause and how can this be rectify

will appreciate any help thanks.
 

Offline mikerj

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2099
  • Country: gb
Re: Hi, motor vibrating & trying to run when connected to vfd
« Reply #1 on: October 08, 2019, 05:36:51 pm »
The symptoms suggest one of your phase windings may be open circuit, either within the motor, in the wiring between motor and VFD or the VFD itself is bad.
 

Offline CatalinaWOW

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3241
  • Country: us
Re: Hi, motor vibrating & trying to run when connected to vfd
« Reply #2 on: October 08, 2019, 07:17:59 pm »
Be sure to double check your wiring.  I have found the circuit diagrams/instructions provide with some three phase motors to be subject to misinterpretation.
 

Offline jackthomson41

  • Contributor
  • Posts: 39
  • Country: us
Re: Hi, motor vibrating & trying to run when connected to vfd
« Reply #3 on: October 10, 2019, 03:47:22 pm »
Your Induction motor needs a new winding. Does it has a single layer or double layer winding, may be you need to just change single layer.
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf