Author Topic: DS2000A Upgrade Utility  (Read 115040 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BTO

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 72
  • Country: au
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #75 on: April 15, 2014, 02:17:15 am »

@madcrow
Just tried sending you a PM, check if you got it.

it was weird because
this time it said it was sent successfully

2 days ago it said something like you have block PM's or something to that effect

i guess it works now
anyway, check your inbox just in case to confirm.
be cool
QUESTION EVERYTHING!!!
 

Offline AndersAnd

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 568
  • Country: dk
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #76 on: April 15, 2014, 07:15:09 pm »
Alternatively post the changelong to pastebin instead, so you can view it directly in the browser, and still be able to hit the download button at the top to download it in a .txt file.
Example: http://pastebin.com/0LeULaSE
Hey AndersAnd,

Thanks a lot for your great pastebin tutorial! I will definitely take your advice.
TBH, wanted to use a solution exactly like the one you've just showed me. But I did not know which hosting site can achieve this, so I just went with filedropper instead.

I replaced the link in the OP with the one you created.
Forgot to tell you, if you sign up and log into PasteBin you can edit or delete anything you paste. This way you can update the changelog for new versions and then you don't have to edit the link in the OP every time. You can also pate as a guest, but then you can't edit or delete anything you paste, so it's esier if you log in first.
 

Offline Phil_Tech

  • Contributor
  • Posts: 21
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #77 on: April 29, 2014, 04:17:38 am »
Hi and thanks for the upgrade utility - it is very well presented.

My installation is also stuck at the "Connect the DS2000A to your computer" stage.

I have a DS2072, SW version was 00.01.00, now 00.02.01 after running upgrade, serial DS2A....
- the CRO is configured for USB Device=computer
PC is Windows 7 64, no service pack
When I plug connect the CRO to my PC via USB - it shows up in device manager as:
-USB Test and Measurement Devices
--USB Test and Measurement Device (IVI)

I was originally running the portable version of the Upgrade Utility, I subsequently tried the Installer version - same problem not detecting the USB.
Also tried uninstalling & reinstalling the NI visa520runtime

Any suggestions?
regards, Phil (Melbourne Vic)
 

Offline Phil_Tech

  • Contributor
  • Posts: 21
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #78 on: April 29, 2014, 07:09:30 am »
UPDATE - as a very helpful contributor advised me via PM (thanks Teneyes), mine is not a DS2072A, just DS2072.
Is there an upgrade utility for this model as well?
 

Offline AndersAnd

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 568
  • Country: dk
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #79 on: April 29, 2014, 07:57:28 am »
mine is not a DS2072A, just DS2072. Is there an upgrade utility for this model as well?
Yes, it's all explained in this very long topic: https://www.eevblog.com/forum/testgear/sniffing-the-rigol%27s-internal-i2c-bus/
 

Offline madcrow

  • Contributor
  • Posts: 34
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #80 on: April 29, 2014, 07:59:49 am »
UPDATE - as a very helpful contributor advised me via PM (thanks Teneyes), mine is not a DS2072A, just DS2072.
Is there an upgrade utility for this model as well?

Hey Phil,

Teneyes was correct: The Utility was designed to work with DS2000A DSOs. So unfortunately you cannot use it to upgrade your device.
But on the bright side, the upgrade process of non-A DS2000 units is much simpler, there is even an online Keygen for them!
http://riglol.3owl.com/

Cheers,
Madcrow
« Last Edit: April 29, 2014, 08:01:30 am by madcrow »
 

Offline KedasProbe

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 546
  • Country: be
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #81 on: April 29, 2014, 08:01:40 am »
Since this tool is for people who don't know much about how it works, it should probably also detect that it is the A version or not and if not skip many steps or just show a link and stop.
Because evidently some people think the A suffix doesn't matter.
Not everything that counts can be measured. Not everything that can be measured counts.
[W. Bruce Cameron]
 

Offline AndersAnd

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 568
  • Country: dk
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #82 on: April 29, 2014, 08:03:52 am »
madcrow maybe you should add a disclaimer to the first post telling this is for 2000A only and not DS2000 and add a link to www.eevblog.com/forum/testgear/sniffing-the-rigol's-internal-i2c-bus and maybe the keygen too.
 

Offline madcrow

  • Contributor
  • Posts: 34
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #83 on: April 29, 2014, 08:14:13 am »
madcrow maybe you should add a disclaimer to the first post telling this is for 2000A only and not DS2000 and add a link to www.eevblog.com/forum/testgear/sniffing-the-rigol's-internal-i2c-bus and maybe the keygen too.

Good idea! I have updated the first post.
 

Offline kado

  • Contributor
  • Posts: 49
  • Country: de
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #84 on: May 02, 2014, 04:30:16 pm »
Hi madcrow,

i can´t download your updatet sourcefiles  "Here is the source, binary and changelog of the updated "rigup" tool I am using in the Utility, in case any of the open-source fans are interested" !

Could you please check the link or put them onto an other fileserver?

Thanks a lot to you for your work on the Upgrade Utility.

Karsten

 

Offline madcrow

  • Contributor
  • Posts: 34
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #85 on: May 02, 2014, 07:08:19 pm »
Hi madcrow,

i can´t download your updatet sourcefiles  "Here is the source, binary and changelog of the updated "rigup" tool I am using in the Utility, in case any of the open-source fans are interested" !

Could you please check the link or put them onto an other fileserver?

Thanks a lot to you for your work on the Upgrade Utility.

Karsten

Sure. Here you go:
http://www.filedropper.com/rigup-04
 

Offline kado

  • Contributor
  • Posts: 49
  • Country: de
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #86 on: May 02, 2014, 07:21:42 pm »
Thanks,
that download works!

P.S. writes the Upgrade Utility my private/public key into a textfile?

Karsten
 

Offline madcrow

  • Contributor
  • Posts: 34
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #87 on: May 02, 2014, 07:41:31 pm »
Thanks,
that download works!

P.S. writes the Upgrade Utility my private/public key into a textfile?

Karsten

It does, when you attempt to install a custom option code in Quick configuration mode:



In that case, a file called "Keyset.txt" will be created in [DS2000A Upgrade Utility Install Dir]\Temp\
This file is actually generated by the rigup tool, and contains your RC5KEY1, RC5KEY2, XXTEAKEY, PUBKEY and PRIVKEY.

« Last Edit: May 03, 2014, 07:27:40 am by madcrow »
 

Offline madcrow

  • Contributor
  • Posts: 34
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #88 on: May 11, 2014, 10:45:19 am »
Hello guys,

It's been a month since I last needed to patch the Utility. I think we can consider it pretty stable now.
So, as promised before, I will make it open-source and let the great community of EEVblog take over the development.

The sources are available as a .zip archive in the first post. Feel free to upload them to Github if you want.

I hope you will have fun making the Utility nicer and better :)

Cheers,
Madcrow
 
« Last Edit: May 11, 2014, 01:44:01 pm by madcrow »
 

Offline navzptc

  • Contributor
  • Posts: 26
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #89 on: June 03, 2014, 01:11:10 pm »
Hi Guys,

I have just tried this on my new DS2202A, and it has worked fine giving me all the 'options'  :)  but will not let me upgrade to 300Mhz  :'(

I even tried installing as per the PDF guide to no joy - The units just not accepting the code!

I have seen another message on here from someone else with the same problem (Can't find the message now!) - Just wondering if anyone had any ideas???

Andy
 

Offline BloodyCactus

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 480
  • Country: us
    • Kråketær
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #90 on: June 17, 2014, 01:50:02 am »
just ran this against my new ds2072a, everything worked, shows up as DS2302A, all options enabled. shipped with firmware 00.02.xx, upgraded to 00.03.xx.

two thumbs up!
-- Aussie living in the USA --
 

Offline johnlondon

  • Contributor
  • Posts: 7
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #91 on: June 17, 2014, 11:41:04 am »
I've just tried this with my DS2072A running 00.03.00.SP1 and I got no flashing lights after inserting the USB stick, nothing at all.  The DSO won't boot up at all now, it just starts with a Rigol logo (no progress bar on boot at all).  Any ideas as to how I can unblock it please?
 

Offline marmad

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2979
  • Country: aq
    • DaysAlive
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #92 on: June 17, 2014, 11:59:00 am »
I've just tried this with my DS2072A running 00.03.00.SP1 and I got no flashing lights after inserting the USB stick, nothing at all.  The DSO won't boot up at all now, it just starts with a Rigol logo (no progress bar on boot at all).  Any ideas as to how I can unblock it please?

Just reload FW v.2 at bootup.
 

Offline johnlondon

  • Contributor
  • Posts: 7
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #93 on: June 17, 2014, 12:58:51 pm »
Fixed the issue with the bricked DS2072A.  It involved reflashing it with the latest firmware (from this site) as you suggested, then attempting it again.  All good now.  Thank you for my new scope :-)
 

Offline rmawatson

  • Contributor
  • Posts: 6
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #94 on: June 24, 2014, 03:29:56 pm »
Many thanks. Just bought a 2072A after finding out about the ability to upgrade to 300mhz.

Worked like a charm. all options enabled. Screen shots attached for others reference of FW/SW versions.

One note about the (extremely nice and helpful) UI. On the page where it says "when channel 1 stops flashing.." this should say, you might have to wait a few minutes.
It was long enough that I thought i'd potentially got a new door stop :)

Thanks again!
« Last Edit: June 24, 2014, 03:34:07 pm by rmawatson »
 

Offline MattSR

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 95
  • Country: au
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #95 on: June 24, 2014, 10:33:22 pm »
This is excellent info! Thanks guys!


 

Offline Purevector

  • Contributor
  • Posts: 32
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #96 on: June 27, 2014, 02:31:45 am »
Just a suggestion.  Maybe add the ability to install custom codes without uninstalling options.  See this post for why:

https://www.eevblog.com/forum/testgear/sniffing-the-rigol's-internal-i2c-bus/msg468951/#msg468951
 

Offline MarcelM

  • Contributor
  • Posts: 23
  • Country: nl
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #97 on: July 01, 2014, 11:53:06 am »
Hi all,

I just bought a new MSO2072, any chance I can get this upgrade to work on my new toy as well?

Best Regards,
Marcel

----------------------------------------------------------
Electronics is fun!
... But if you want me to take it seriously,
... Call, and we'll talk consultancy rates...
--------------------------------------------
Electronics is FUN !
If you want me to take it seriously,
... Call, and we'll talk consultancy rates ...
--------------------------------------------
 

Offline Mr.B

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 1099
  • Country: nz
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #98 on: July 05, 2014, 04:36:19 am »
Thank you to all contributors.
My brand new DS2072A is now a 'EEVblog upgraded DS2202A' with all options...
Very happy!

Time is the overseer of all things.
 

Offline loiphin

  • Contributor
  • Posts: 13
Re: DS2000A Upgrade Utility
« Reply #99 on: July 05, 2014, 09:13:48 am »
And with a wave of the wand, my one day old DS2072A transformed from an ugly toad into a prince wearing a t-shirt that says "300MHz"
 ;D ;D ;D ;D ;D
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf