Author Topic: DSOX2000 and 3000 series - licence , have anyone tried to hack that scope ?  (Read 583363 times)

jashugan, Sparky and 4 Guests are viewing this topic.

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
You'll have all options you had before (because they are enabled by license files), except 30 days trial, if you used "-l ALL" Switch.
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline plesa

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 965
  • Country: se
It's working on 2000 series, You can find it when you press Analyse button. When you add that switch launcher returns: *** Installing License: Cable Calibration.
-l VID adds HD video trigger and -l CABLE adds that cable calibration option which i'm not shure what's it for, didn't try that option yet.
You are right, it is also working on 3k series as well.
Feature is called "Ratio and phase Reference".

Has anyone tested going back to stock after modding the firmware? Any issues there? What about with re-enabling previously purchased upgrades?
The original licenses purchased with scope still remains on scope itself.
The "Hack" is just running unlocked firmware from USB drive.
« Last Edit: November 27, 2013, 09:06:45 am by plesa »
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
Plesa, can You please look at 0x007D51C8 in core file, You might find more switches that might work on 3000 series which don't work on 2000 series.
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline DavidDLC

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 739
  • Country: us
But... the low capacity USB thumdrive is a FAT32 and it works.  :scared:

David.

I made my scope work with the 8GB USB drive.

I had to create a primary partition of 7.65 GB (it won't work with 7.7 or higher), and format it to FAT32.

 :-BROKE

David.

Well 7.65GB partition was not working all the time, I just randomly set a partition of 7GB and now it boots every single time.

David.
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
I'm using Corsairs 32GB flash voyager with FAT32, and it works fine.
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline plesa

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 965
  • Country: se
Plesa, can You please look at 0x007D51C8 in core file, You might find more switches that might work on 3000 series which don't work on 2000 series.

You have a good point.
We have new licence Tomography ( TOM )
So current infiniivision.lnk contains:
254#\usb\infiniiVision\infiniivisionLauncher.exe -l MSO -l MEMUP -l MEMMAX -l EMBD -l AUTO -l FLEX -l PWR -l COMP -l SGM -l MASK -l BW50 -l AUDIO -l EDK -l WAVEGEN -l AERO -l VID -l ADVMATH -l DVM -l ASV -l SCPIPS -l RML -l VID -l CABLE -l DIS -l TOM -l All
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
This is my command line:
62#\usb\secure\infiniiVision\infiniivisionLauncher.exe -l MSO -l memMax -l MEMUP -l EMBD -l AUTO -l COMP -l SGM -l MASK -l EDK -l RML -l ASV -l SGMC -l BW20 -l DIS -l SCPIPS -l VID -l CABLE

This enables all on 2000 series
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
Plesa, have You by any chance figured out what infiniium mode means ???
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline plesa

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 965
  • Country: se
But... the low capacity USB thumdrive is a FAT32 and it works.  :scared:

David.

I made my scope work with the 8GB USB drive.

I had to create a primary partition of 7.65 GB (it won't work with 7.7 or higher), and format it to FAT32.

 :-BROKE

David.

Well 7.65GB partition was not working all the time, I just randomly set a partition of 7GB and now it boots every single time.

David.

I'm using 8GB and 32 GB flash, both formatted to FAT32 without any issue.
I had only problem during using the USB/MicroSD adaptor ( it was related to microSD connector)
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline DavidDLC

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 739
  • Country: us
Mmmmnnn it maybe the fricking brand is a cheapo PNY.

I have bought this one because two reasons:

1.- I like the size of the memory ( small size ), I want it to be permanently installed on the back of the unit and it is short, there are shorter ones, but more pricy.

2.- The price

Well so far with 7 GB has been working fine, if it starts to fail, I will get a quality one.

David.
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline plesa

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 965
  • Country: se
Plesa, have You by any chance figured out what infiniium mode means ???

I suppose that it is related to some compatibility with Infinium family scope and their SCPI commands, I guess.
« Last Edit: November 27, 2013, 09:44:01 am by plesa »
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
DavidDLC, if you can borrow LAN module, you can copy modified infiniivisioncore.dll and infiniivision.lnk to internal flash, this way 'scope will boot much faster...
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
Plesa, have You by any chance figured out what infiniium mode means ???

I suppose that it is related to some compatibility with Infinium family scope and their SCPI commands, I guess.

You are probably right.

This is launcher return text:

\> \secure\infiniiVision\infiniivisionLauncher.exe -l MSO -l memMax -l MEMUP -l
EMBD -l AUTO -l COMP -l SGM -l MASK -l EDK -l RML -l ASV -l SGMC -l BW20 -l DIS
-l SCPIPS -l VID -l CABLE --forcemaxmem
Our command line is -l MSO -l memMax -l MEMUP -l EMBD -l AUTO -l COMP -l SGM -l
MASK -l EDK -l RML -l ASV -l SGMC -l BW20 -l DIS -l SCPIPS -l VID -l CABLE --for
cemaxmem
*** Installing License: MSO
*** Installing License: Acq Memory Max
*** Installing License: Acq Memory Max
*** Installing License: Embedded serial decode and trigger
*** Installing License: Automotive serial decode and trigger
*** Installing License: UART/RS232 serial decode and trigger
*** Installing License: Segmented Memory
*** Installing License: Mask limit testing
*** Installing License: 200MHz Bandwidth
*** Installing License: Education kit license
*** Installing License: Distributor license
*** Installing License: Enhanced Video Triggering
*** Installing License: ASV
*** Installing License: Cable Calibration
*** Installing License: Infiniium Mode
*** Installing License: Remote Log
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline Sbampato12

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 211
  • Country: br
    • Sbampato.com
Any chance the aero command run on 2000X?
Maybe the software is there, just locked too.

Why different numbers in the lnk file? (Plesa has 254 and Wersi 62)
what does this command?
« Last Edit: November 27, 2013, 11:22:43 am by Sbampato12 »
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
Intresting question, i looked it up on a MSDN this is what i found:

[number of ASCII characters after pound sign allocated to
command-line arguments]#[command line] [optional parameters]

Looks like i should write at least 187...

It works anyway...  :)
« Last Edit: November 27, 2013, 07:42:32 pm by wersi »
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline sprocket

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 52
  • Country: dk
I find it... interesting how so many people SEEM TO BE genuinely upset that they are unable to get more scope than they paid for.

If they bought the scope expecting to do the free upgrade, i.e. that was part of the deliberation when deciding which one to get, I can understand that. For example I am now seriously considering getting an Agilent for my personal use because you can get the free upgrade, otherwise it just isn't worth it.

Upset might be a bit of a strong word. Disappointed would be more accurate.

Quote
I know in the EU that the "you bought it, you own it" rule applies, but here in the US, that isn't the case.  It should be, but it isn't. Might not be as bad as in the states, but it's bad enough.

Damn straight. The EU isn't ruled by corporations.

Emmh not really. Financial, chemical, automotive, agricultural and defense corporations carries a lot of weight in the EU. But that's an entirely different debate.   
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
Any chance the aero command run on 2000X?
Maybe the software is there, just locked too.

Why different numbers in the lnk file? (Plesa has 254 and Wersi 62)
what does this command?
Unfortunatly AERO does not work on 2000 series, i belive decoding is done by FPGA in cooperation with MEGAZOOM IV (Codename: "Baldwin" i belive), so it's not available in 2000 series.
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline abyrvalg

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 350
  • Country: ru
To people with fresh scopes worrying about new bootloaders: the startup override hack has nothing with new/old bootloaders, it was found in update files themselves. So if a yesterday's manufactured scope has the same sw version - the hack is also there. So check your USB sticks/folder structure and try again.
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
Bootloader is the same for all 'scopes, it's a u-boot. It's located in separate 512kB memory, You can find all detalis about memory mapping on agilent web site...
Document is called: "5990-8184EN.pdf"
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline wersi

  • Contributor
  • Posts: 23
Does anyone have NAND flash image?
There is 2,5MB section with serial and model number.
« Last Edit: November 28, 2013, 05:10:57 am by wersi »
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline plesa

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 965
  • Country: se
Any chance the aero command run on 2000X?
Maybe the software is there, just locked too.

Why different numbers in the lnk file? (Plesa has 254 and Wersi 62)
what does this command?

Is there any usage of AERO at home lab?
Check the infiniivisioncore.dll file for support on 2k family. I do not see it.

The number is the ammount of characters in .lnk file

I checked all functions of scope and did not find anything related to Tomography option (TOM), so it can be related to some upcoming software package like Agilent Spectrum Visualiser (ASV), I guess.

There two additional options FRC (FlexRay Complance) and TEL (Telecom Mask Test) , both not working.
« Last Edit: November 28, 2013, 08:01:47 am by plesa »
 
The following users thanked this post: Andrew

Offline pmcouto

  • Supporter
  • ****
  • Posts: 95
  • Country: pt
Hi,

These seem to be the license options recognized by X3000 “infiniivisionLauncher.exe” v2.35:

Fully documented and sold by Agilent
ADVMATH   Advance Math
AERO   1553 & 429 serial decodes
AUDIO   Audio serial decode and trigger
AUTO   Automotive serial decode and trigger
COMP   UART/RS232 serial decode and trigger
EMBD   Embedded serial decode and trigger
Flex           Ray serial decode
Mask   limit testing
MEMUP    Acq Memory Max
PWR          Power application
SGM          Segmented Memory
VID          Enhanced Video Triggering
WAVEGEN   WaveGen license
EDK          Education kit license
BW10   100MHz Bandwidth (BW upgrade for 70 MHz models)   
BW20   200MHz Bandwidth (BW upgrade for 70 and 100 MHz models)   
BW50   500MHz Bandwidth (BW upgrade for 350 MHz models)

Undocumented and/or Not implemented
TOM           Tomotherapy
SGMC   Circular Segmented Memory
SCPIPS   Infiniium Mode
FLEXC   Flex Ray Plus
DIS           Distributor license
FRC           Flex Ray Compliance
TEL           Telecom Mask Test

Unknown (Used for Development/Test?)
RML           ? (Remote Logging?)
CABLE       ? (Calibration?)
ASV           ? (Agilent Spectrum Visualiser?)
ALT            FPGA Altera
FPG            FPGA Probe

(License management?)
memMax   ? (Same as MEMUP?)
memNo   Acq Memory Dflt
rmAll           Remove All Licenses
All            Licenses

Options MSO and DVM, although available in the software, are missing from this list…

Investigation still in progress  >:D
 
The following users thanked this post: [IDC]Dragon, Andrew

Offline plesa

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 965
  • Country: se
FLEXC         Flex Ray Plus ( I did not see any difference with FLEX)
DIS           Distributor license (contains following memMAX,EMBD,AUTO,FLEX,PWR,COMP,SGM,MASK,AUDIO,EDK,WAVEGEN,AERO,VID,ADVMATH,DVM,ASV,RML )
RML           Remote Logging ( create log on USB drive of remote commands - useful for automation)
ASV           Agilent Spectrum Visualiser ( about 2 years on market, useful for spectrum measurements)
TOM           Tomotherapy (As I mentioned probable for some SW like ASV) ????
memMax        Maximal Memory ( increased number of segments 500->1000)
SGMC          Circular Segmented Memory (require memMAX or MEMUP)  - quite usefull, endless loop of segments, require SGM
FRC           Flex Ray Compliance (FLEX,FLEXC required but without any obvious function - probably require MASK??)
TEL           Telecom Mask Test    (unable to boot)
CABLE         Measure delay and delta on phase
« Last Edit: November 29, 2013, 02:54:17 am by plesa »
 
The following users thanked this post: Andrew, ELIK

Offline Sbampato12

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 211
  • Country: br
    • Sbampato.com
Any chance the aero command run on 2000X?
Maybe the software is there, just locked too.

Why different numbers in the lnk file? (Plesa has 254 and Wersi 62)
what does this command?

Is there any usage of AERO at home lab?
Check the infiniivisioncore.dll file for support on 2k family. I do not see it.

The number is the ammount of characters in .lnk file

I checked all functions of scope and did not find anything related to Tomography option (TOM), so it can be related to some upcoming software package like Agilent Spectrum Visualiser (ASV), I guess.

There two additional options FRC (FlexRay Complance) and TEL (Telecom Mask Test) , both not working.

No, I've never used aero at home, to be honest, neither on work. The question was purely for to know if the decode option was related to hardware or only software.
I think the diferences between wavegen on 2000 and 3000 might be in hardware (that is able or not to generate arbitrary waveforms), but I tought the decode was only in software...
 
The following users thanked this post: Andrew, ELIK

Offline mwilson

  • Contributor
  • Posts: 42
  • Country: us
if you can borrow LAN module, you can copy modified infiniivisioncore.dll and infiniivision.lnk to internal flash

How does this work? I don't have the LAN module so can't try it out, but this option might convince me to get one. Does the scope have an FTP server or do you telnet in and copy the files around from a command line?
 
The following users thanked this post: Andrew


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf