Author Topic: Old Fluke Multimeters  (Read 229944 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline bd139

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 17074
  • Country: gb
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #800 on: October 14, 2020, 07:39:52 am »
Oh that’s very cool. Thanks for posting.  :-+
 

Offline retiredcaps

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3490
  • Country: ca
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #801 on: October 14, 2020, 06:09:01 pm »
Closer inspection looks like C36 has leaked a bit. Next step is get caps and replace them.
If you haven't read through the entire thread or other 8060A threads on eevblog, the caps leak from the bottom bung so it won't be obvious by looking for the traditional obvious bloated vents at the top.

The recommendation is to replace all the caps in a 30+ year old meter if you find one bad cap based on the cockroach theory.

A good IPA bath with clean tooth scrub or ultrasonic bath after you remove all the caps helps as well to remove all the cap juice that might have wicked into surrounding areas and components.  Also check the main IC sockets as per

http://mrmodemhead.com/blog/fluke-8060a-repair/
 

Offline rsjsouza

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 4160
  • Country: us
  • Eternally curious
    • Vbe - vídeo blog eletrônico
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #802 on: October 14, 2020, 10:50:09 pm »
(...)based on the cockroach theory.
Huh? :)
Vbe - vídeo blog eletrônico http://videos.vbeletronico.com

Oh, the "whys" of the datasheets... The information is there not to be an axiomatic truth, but instead each speck of data must be slowly inhaled while carefully performing a deep search inside oneself to find the true metaphysical sense...
 

Offline mansaxel

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 1053
  • Country: se
  • SA0XLR
    • My very static home page
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #803 on: October 15, 2020, 04:57:32 am »
(...)based on the cockroach theory.
Huh? :)

You might see only one, but you can be guaranteed there are more of the same species nearby.

Offline 5618

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Country: us
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #804 on: October 25, 2020, 11:46:56 pm »
A Fluke 32 was another interesting meter that came with the clear 8060A. Here it is compared to another Fluke 32.
 

Online precaud

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 560
  • Country: us
    • LinearZ
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #805 on: November 14, 2020, 11:39:30 pm »
Is there a source for the 8060A MAC chips? I could use two or three of 'em.
 

Offline Cesar_D

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Country: ar
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #806 on: November 23, 2020, 02:32:46 pm »
Hello. I recently bought a third-hand Fluke 8060A and I would like to have the operator's guide (digital, any shipment to Argentina is economically prohibitive :() I found one on the web but it was scanned in monochrom (https://archive.org/details/FLUKE_8060A_Operator/mode/2up)
Could someone who has an original guide scan it in 2 color pages?
I upload my Fluke 8024A guide in case someone needs it
Thank you!
 

Offline Martian Tech

  • Contributor
  • Posts: 13
  • Country: us
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #807 on: Yesterday at 03:30:17 am »
Hello. I recently bought a third-hand Fluke 8060A and I would like to have the operator's guide (digital, any shipment to Argentina is economically prohibitive :() I found one on the web but it was scanned in monochrom (https://archive.org/details/FLUKE_8060A_Operator/mode/2up)
Could someone who has an original guide scan it in 2 color pages?
I upload my Fluke 8024A guide in case someone needs it
Thank you!

My Operator's Guide is not in the best condition, but here is a scan until you can get a better one.  :)
 
The following users thanked this post: Cesar_D

Offline drtaylor

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 104
  • Country: us
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #808 on: Yesterday at 05:33:50 am »
Do you still need an 8060 MAC? I may have a few in my collection (I'll have to see if I can find them), but they are >30 YO. They've been in conductive foam and might still work. If I find them, I'll put them in a known good 8060 and see if they work.
 

Online precaud

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 560
  • Country: us
    • LinearZ
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #809 on: Yesterday at 11:42:25 am »
Do you still need an 8060 MAC? I may have a few in my collection (I'll have to see if I can find them), but they are >30 YO. They've been in conductive foam and might still work. If I find them, I'll put them in a known good 8060 and see if they work.

Yes, please, that would be great! I could use a couple if you have 'em.
 

Offline Cesar_D

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Country: ar
Re: Old Fluke Multimeters
« Reply #810 on: Yesterday at 03:50:08 pm »
Thank you Martian!!!!
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf