Author Topic: Siglent CML+ Firmware ?  (Read 18618 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #75 on: August 23, 2017, 10:13:22 pm »
Pass/fail doesn't work(detect) when in DOTs Mode.
« Last Edit: August 23, 2017, 11:50:46 pm by StillTrying »
CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 16023
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #76 on: August 23, 2017, 10:22:28 pm »
Pass/fail doesn't work(detect) when in DOTs Mode.
You have Persistence enabled which is not appropriate for Pass/Fail tests.

The solution would be to display a warning that Pass/Fail will not work is Persistence modes. (needs adding to the GUI)
Avid Rabid Hobbyist
 

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #77 on: August 24, 2017, 12:03:49 am »
You have Persistence enabled which is not appropriate for Pass/Fail tests.

Nope, it doesn't seem to be that, on this scope any old persistence is just ignored the scope can't see it, any auto measurements are done on just on the last full brightness scan.
« Last Edit: August 24, 2017, 12:09:42 am by StillTrying »
CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #78 on: September 19, 2017, 12:42:21 am »
FW  6.01.01.18  to  6.01.01.19
HW  B-64-5.1  ( seems to have changed to B-64-5.2  with P19 )
SN  SDS10BA216****


1. LongMem Option disappeared. #35

2. LongMem corrupted displays. #24,#30,#34

3. STOP works differently on Normal/Long Memory. #22,#30
Pressing STOP while using LongMem actually puts the CML+ into single capture mode.
(I think I know why it's been done that way, but after using NormalMem, and for slow triggers/captures it's a pain.)

4. Trigger X position sometimes moves to a different part of the waveform when X-expanding a STOPed waveform. #45, #79
It's more common when the X trigger position if well off the screen center position.

5. EXTrig "Set to 50%" actually sets the trigger level to 0V, same as pressing the triglevel knob. #52

6. Using EXTtrig ignores any Channel Skew set values. #52

7. Channel Skew adjustment jumps and saves randomly(50/50) on power-off. #52


8. Unstable ETS mode, lockups, freezes. When switching to ETS, the freeze can be so fast that it doesn't even have time to change the menu item from "Real Time" to "Equ Time", turning the TB up to 50ns/div it can freeze before it's changed the on screen M100ns to M50ns.

9. ETS waveform STOPs on the opposite trigger edge polarity. #51
STOPping on a +ve edge when set to -ve edge is more common than the STOPping on a -ve edge when set to +ve edge.

10. Jumping Waveforms on ETS STOP. #15


11. Intermittent Saving of REF 'A' or 'B' waveforms, broke P18 -> P19. #69
 - Improved by itself, just an occasional unexplained "Function isn't useable."


12. Unexplained lockups/freezes when using Scan Mode on slow timebases 1sec to 10 sec/div.
10S/Div. the worst, will lock up on power up after the splash screen if I don't quickly turn the TB up to 50ms/div.

13. In Scan Mode touching almost any control causes the trace to restart, about the only control you can carefully touch without losing the captured scan is RUN/STOP.


14. DOTs Persistance missing on 100ns & 50ns/Div with 1CH in use, with 2CHs in use just missing on 100ns/Div. #2,#13

15. Dots Persistance missing on 25ns/Div and 2.5ns/Div on LongMem. #22

16. DOTs persistance missing on Zoom/DelayTB Mode. #22


17. Pass/fail doesn't work(detect) when in DOTs Mode. #75


18. Making almost any changes to Math, including just viewing the Math menu, keeps resetting the Math sensitivity to that of the scope channels, but it doesn't seem to take into account the probes' X10 setting.
Math sensitivity adjustment direction is reverse of Y channels, it's easy to find yourself on the way to 1pV/div.

19. Pressing the Trigger "Set to 50%" when a channel is "Inverted" sets the trigger level to the waveform's
old (before inverted) position, and the trigger level control now works in reverse.

20. Trigger Holdoff adjustment steps don't vary with timebase speed, they're still 10ns steps at 250ms/div. making Trigger holdoff unusable for slower timebase speeds.
« Last Edit: October 13, 2017, 12:56:39 pm by StillTrying »
CML+  That took much longer than I thought it would.
 
The following users thanked this post: tautech

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #79 on: October 11, 2017, 12:29:02 pm »
"4. Trigger X position sometimes moves to a different part of the waveform when X-expanding a STOPped waveform. #45, #79"

I've found what causes this, and can produce many of them...

CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 16023
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #80 on: October 11, 2017, 06:53:25 pm »
"4. Trigger X position sometimes moves to a different part of the waveform when X-expanding a STOPped waveform. #45, #79"

I've found what causes this, and can produce many of them...
This behaviour can be related to the trigger Holdoff setting....not hard to check.  ;)
Avid Rabid Hobbyist
 

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #81 on: October 12, 2017, 01:05:09 am »
This behaviour can be related to the trigger Holdoff setting....not hard to check.  ;)

It's something to do with the trigger hysteresis levels, but thanks for reminding me to add trigger holdoff to the list as well!
CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #82 on: October 15, 2017, 10:03:31 pm »
It would be good if any other CML+ or DL+ users could reproduce - or not, any of the features in the list above.


Near the bottom or top of the screen, the trigger level indication is off by about a mile, it doesn't trigger at all if the line is within the waveform's amplitude.
CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #83 on: February 17, 2018, 01:34:21 pm »
The List in Reply #78 above is current/uptodate.

« Last Edit: April 14, 2018, 03:52:55 pm by StillTrying »
CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #84 on: April 14, 2018, 03:52:21 pm »
Vertical Scale is recorded to only 2 decimal places, so when below 10mV/div. it comes out as 0V/div.


Vertical Units,CH1:V CH2:V,,-4.09599971771,0.00552,-0.06800
Vertical Scale,CH1:0.00 CH2:0.05,,-4.09560012817,0.00552,-0.06800
Vertical Offset,CH1:-0.00472 CH2:-0.01700,,-4.09520006180,0.00536,-0.07000



Why do the first 8 csv samples have to be written up there, it's a bit of a pain!

Record Length,40000,,Source,CH1
Sample Interval,CH1:0.0000020000000,,Second,Volt
Vertical Units,CH1:V,,-0.02047999948,-1.46000,
Vertical Scale,CH1:0.50,,-0.02047800086,-1.50000,
Vertical Offset,CH1:0.00,,-0.02047600038,-1.48000,
Horizontal Units,s,,-0.02047399990,-1.48000,
Horizontal Scale,0.0010000000,,-0.02047199942,-1.50000,
Model Number,SDS110X,,-0.02047000080,-1.46000,
Serial Number,SDS10BA*******,,-0.02046800032,-1.48000,
Software Version,6.01.01.19,,-0.02046599984,-1.50000,
,,,-0.02046399936,-1.48000,
,,,-0.02046200074,-1.48000,
,,,-0.02046000026,1.54000,
,,,-0.02045799978,1.54000,

« Last Edit: April 23, 2018, 12:27:47 pm by StillTrying »
CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 16023
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #85 on: January 24, 2019, 12:37:00 am »
New units come with V6.01.01.20 firmware installed !  :o
Can't find it available on any Siglent websites and with the factory on hols for the Chinese NY we'll have to wait until they get back.  :(
I'll be asking for a copy or link to get it from of course.
Avid Rabid Hobbyist
 

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #86 on: January 24, 2019, 01:27:30 pm »
New units come with V6.01.01.20 firmware installed !  :o

.19 to .20 doesn't look like a big change, I suppose it could be fun trying to find the one thing that changed!
I'll search for it occasionally.
I'm surprised you've come across a new CML+.
CML+  That took much longer than I thought it would.
 

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 16023
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #87 on: January 24, 2019, 07:59:56 pm »
New units come with V6.01.01.20 firmware installed !  :o

.19 to .20 doesn't look like a big change, I suppose it could be fun trying to find the one thing that changed!
Yes well it's apparently only a small change to optimize factory calibration.  :(
Quote
I'm surprised you've come across a new CML+.
I got some in for the odd inquiry that wants a cheaper option than the X-E's.

I'll remind the factory again of their unfinished work here.  ;)
Avid Rabid Hobbyist
 

Offline tautech

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 16023
  • Country: nz
  • Taupaki Technologies Ltd. NZ Siglent Distributor
    • Taupaki Technologies Ltd.
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #88 on: October 11, 2019, 07:18:13 am »
I'll search for it occasionally.
Did you find and install it ?

Finally there's something recent from just a few weeks back:
Version 6.01.01.21R2
6 MB

Link:
https://int.siglent.com/u_file/download/19_09_25/c9287cea4f.zip
Avid Rabid Hobbyist
 

Online StillTrying

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 2126
  • Country: se
  • Country: Broken Britain
Re: Siglent CML+ Firmware ?
« Reply #89 on: October 11, 2019, 12:37:18 pm »
Did you find and install it ?

You sent me .20 on 24/1/19 so I've been using it since Feb. I've not noticed any changes (or fixes!) from .19.

Quote
Finally there's something recent from just a few weeks back:
Version 6.01.01.21R2
6 MB
Link: https://int.siglent.com/u_file/download/19_09_25/c9287cea4f.zip

I try .21R2 in the next few days, it doesn't sound very exciting. ^-^
CML+  That took much longer than I thought it would.
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf