EEVblog Electronics Community Forum

Products => Test Equipment => Topic started by: g0mgx on February 02, 2020, 01:00:00 pm

Title: Ultra Sigma Broken - DSA815
Post by: g0mgx on February 02, 2020, 01:00:00 pm
Hi Gang

I'm hoping there will be a whizzo on Ultra Sigma here able to offer me some help.

I have 3 Rigol devices (2 'scopes and 1 DSA815) - I can see and command the DSA815 from Ultra Sigma and the "Rmt" indicator comes on, but the screen printing to the PC fails with this error:

(https://www.qsl.net/g/g0mgx//BlogFiles/DSA815.PNG)

The two 'scopes work fine with this operation.

It was all working until I re-built the PC and hasn't worked since then..... so something is amiss but I am at a loss to see what.

Any input very much appreciated.

Mark
G0MGX
Title: Re: Ultra Sigma Broken - DSA815
Post by: PeDre on February 02, 2020, 05:34:21 pm
Did you install the IVI drivers? "DSA800 IVI Driver v1.0.4"
Is the picture format on the device not set to BMP? This may be causing the error. (System->Page 3)
Otherwise you can use my program "Rigol Bildschirmkopie" for screen copies. For the LAN connection you do not need to install anything.
[Link removed]

You might also be interested in this post:
https://www.eevblog.com/forum/testgear/spectrum-analyzer-rigol-dsa815/msg2890270/#msg2890270 (https://www.eevblog.com/forum/testgear/spectrum-analyzer-rigol-dsa815/msg2890270/#msg2890270)

Peter
Title: Re: Ultra Sigma Broken - DSA815
Post by: g0mgx on February 02, 2020, 07:54:44 pm
Thank you, thank you, thank you!


Mark
G0MGX