Author Topic: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread  (Read 115318 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #775 on: March 08, 2019, 09:44:04 am »
What is the hardware version, serial number range(you can withhold last 2 digits)? Probably something like 6390450xx?
Where was it purchased from?
Not the OP, but similar predicament: sw 3.16.0
HW: 2.0L
Serial: 639047xxx
Bought via online electro retailer local to my coutnry (not amazon or the like; smaller shop)

I'm going to try to downgrade to 3.12.0, though. As that is the official package available from the website. :-)

Hmm I would not do that. I did that once with a 3.13 the UI was fine but the whole screen was scrambled in terms of image
 

Offline luckyduck

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Country: 00
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #776 on: March 08, 2019, 09:49:16 am »
I'm going to try to downgrade to 3.12.0, though. As that is the official package available from the website. :-)

Hmm I would not do that. I did that once with a 3.13 the UI was fine but the whole screen was scrambled in terms of image
Hmm, that sounds scary. Sigh.
 

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #777 on: March 08, 2019, 09:51:02 am »
I'm going to try to downgrade to 3.12.0, though. As that is the official package available from the website. :-)

Hmm I would not do that. I did that once with a 3.13 the UI was fine but the whole screen was scrambled in terms of image
Hmm, that sounds scary. Sigh.

Yes it was. I did it on a unit that was already defective. It had a bad sensor (permanent dot). So it was being RMAed anyways
 
The following users thanked this post: luckyduck

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #778 on: March 08, 2019, 09:54:19 am »
Hopefully this 3.16.0 firmware won't be too bad to patch. As all the files look similar. Would like to learn how you guys did the last patch. I am not experienced in debugging these kinds of issues but would like to learn. What tools are being used. Do you disassemble the appcore.exe and the common_dll.dll?
« Last Edit: March 08, 2019, 09:56:41 am by peppy88 »
 

Offline DaveWB

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 140
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #779 on: March 08, 2019, 10:00:46 am »
Downgrading may work. Peppy your image was probably blurry because you had to reapply the common dll and conf file
 
The following users thanked this post: luckyduck

Offline Bud

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3243
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #780 on: March 08, 2019, 10:06:39 am »
Hmm I would not do that. I did that once with a 3.13 the UI was fine but the whole screen was scrambled in terms of image
V3.13 was reported  working using 3.12 liberation package, no need to downgrade.
 

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #781 on: March 08, 2019, 10:10:38 am »
Hmm I would not do that. I did that once with a 3.13 the UI was fine but the whole screen was scrambled in terms of image
V3.13 was reported  working using 3.12 liberation package, no need to downgrade.

Yes I was aware of that at the time. However I wanted to reset to factory settings. They never released 3.13.0 on their site though. But correct me if I'm wrong.
 

Offline luckyduck

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Country: 00
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #782 on: March 08, 2019, 10:14:07 am »
Anyhow, is there something I can do to help making the 3.16.0 liberation reality? ;)

Btw, funny thing, checked in FLIR tools, and the update says that for my 3.16.0 version there's a newer version (3.12.0) available for update. Interesting.

Edited to add:

Took a hard look at the diffs between the dlls, and:
Code: [Select]
-00005a10: 0150 a003 1c04 9de5 a144 03eb 0500 a0e1  .P.......D......
.00005a10: 0150 a003 1c04 9de5 a144 03eb 0500 a0e1  .P.......D......
+00005a10: 0150 a003 1c04 9de5 a144 03eb 0500 a0e3  .P.......D......
-000b1110: 0900 a0e1 0070 8de5 edf7 ffeb 0050 b0e1  .....p.......P..
.000b1110: 0900 a0e1 0070 8de5 edf7 ffeb 0050 b0e1  .....p.......P..
+000b1110: 0900 a0e1 0070 8de5 edf7 ffeb 0050 b0e3  .....p.......P..
-0012b850: 0000 0000 ffff ffff ffff ffff ffff ffff  ................
.0012b850: 0000 0000 ffff ffff ffff ffff ffff ffff  ................
+0012b850: 0000 0000 ffff ffff ffff f999 fff8 cced  ................
-0012b8c0: ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff  ................
.0012b8c0: ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff ffff  ................
+0012b8c0: ffc2 f5e4 ffc5 c5d6 ffc2 ece7 ffff ffff  ................

Legend:
- v12 original
. v16 original
+ v12 liberated

... it looks like the changes could be applied to v16 all the same. But WTFDIK?
« Last Edit: March 08, 2019, 10:35:12 am by luckyduck »
 

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #783 on: March 08, 2019, 10:34:35 am »
Downgrading may work. Peppy your image was probably blurry because you had to reapply the common dll and conf file

Interesting. Might Try downgrading. So how do I prep for this. Say it doesn't work. How do I restore my 3.16.0 files?
 

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #784 on: March 08, 2019, 11:00:22 am »


Yeah not good 3.16.0 to 3.12.0

Any Ideas what's going on. This happened when I did 3.13.0 to 3.12.0

This is with the original files too.

Btw this is odd too. In flir tools it says update to 3.12.0 when checking for updates. If someone were to do that they would get this? Thats messed up
« Last Edit: March 08, 2019, 11:08:17 am by peppy88 »
 

Offline Bud

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3243
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #785 on: March 08, 2019, 11:23:10 am »
Downgrading may work. Peppy your image was probably blurry because you had to reapply the common dll and conf file

Interesting. Might Try downgrading. So how do I prep for this. Say it doesn't work. How do I restore my 3.16.0 files?
I told you how.
 

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #786 on: March 08, 2019, 11:28:51 am »
Downgrading may work. Peppy your image was probably blurry because you had to reapply the common dll and conf file

Interesting. Might Try downgrading. So how do I prep for this. Say it doesn't work. How do I restore my 3.16.0 files?
I told you how.

Do you mean re apply as in copy over ur original conf.cfc and common_dll.dll after the downgrade? Thanks

Edit: ok I added back the oringal common_dll and conf. The image is still messed up
« Last Edit: March 08, 2019, 11:36:59 am by peppy88 »
 

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #787 on: March 08, 2019, 12:03:29 pm »
Well at least I got it back to normal. I made a copy of the 3.16.0 before the downgrade. I just dragged over the entire systems folder inside FlashBFS into FlashBSF. It overwrote everything and I booted fine back into 3.16.0. So back to square 1
 

Offline Bud

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3243
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #788 on: March 08, 2019, 01:36:26 pm »
Try replacing the commondll on your 3.16 with the attached one. If the camera will boot ok, you can try proceeding with the Basic package from 3.12.0 , just use the attached version.
 
The following users thanked this post: DaveWB, dieseltech82, peppy88, luckyduck, greatscott77

Offline DaveWB

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 140
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #789 on: March 08, 2019, 01:55:10 pm »
Try replacing the commondll on your 3.16 with the attached one. If the camera will boot ok, you can try proceeding with the Basic package from 3.12.0 , just use the attached version.

Confirmed working on 3.16 with advanced menu.
 
The following users thanked this post: Bud, luckyduck

Offline peppy88

  • Contributor
  • Posts: 43
  • Country: ua
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #790 on: March 08, 2019, 02:10:32 pm »
Same. Thanks alot Bud
 

Offline Bud

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3243
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #791 on: March 08, 2019, 02:24:53 pm »
Enjoy it :-+
 
The following users thanked this post: eldadhp, luckyduck

Offline luckyduck

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Country: 00
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #792 on: March 09, 2019, 05:47:29 am »
Enjoy it :-+
Oh man. Oh man. This is so much better. It's not even funny.

I have no idea what the "medical" thing is for, but otherwise, this is just wonderful. And I dig the programmable button.  :clap:

Thank you.
 
The following users thanked this post: Bud

Offline Bud

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3243
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #793 on: March 09, 2019, 09:48:38 am »
The medical palette seems to be for diagnostic of body injuries/abnormalities, like in the last image in the thread here:

https://www.eevblog.com/forum/thermal-imaging/thermal-camera-expertise-requested-to-help-spas-to-stop-sexual-assault/msg2205009/#msg2205009

which i think used the same medical palette. I recall there is a model of a Flir camera that has only one palette, the medical one. I'd think you'd need to be trained to properly interpret it.
 
The following users thanked this post: luckyduck

Offline Avok78

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #794 on: March 18, 2019, 01:17:58 am »
Try replacing the commondll on your 3.16 with the attached one. If the camera will boot ok, you can try proceeding with the Basic package from 3.12.0 , just use the attached version.

Hi Bud,
I noticed that you are from Canada like me  :-+.
Do you know which Flir E4 SW and HW version Amazon.ca and ITM.com are selling?
I just started to look for a thermal imaging device and I was surprised that with a software modification it is possible to have a better image resolution like the E8 device.
I started to read the threads related to this device, but they are huge and they start from 2013  :phew:
Can I ask you if all E4 SW and HW versions are able to be upgraded in order to get the E8 features (better resolution and menu hack)?

Thank you in advance for your response.  ^-^
Much appreciated.
Bye.
 

Offline Bud

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3243
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #795 on: March 18, 2019, 01:30:51 am »
I do not know what amazon or ITM  are selling.
For E4 models sold over the last couple years you pretty much only need to read this thread.
I guess noone can tell you if All sw and hw versions can be done, your ask is unrealistic. For a list of fw that i know about refer to post #18 of this thread.
 
The following users thanked this post: Avok78

Offline Avok78

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #796 on: March 18, 2019, 02:14:40 am »
I do not know what amazon or ITM  are selling.
For E4 models sold over the last couple years you pretty much only need to read this thread.
I guess noone can tell you if All sw and hw versions can be done, your ask is unrealistic. For a list of fw that i know about refer to post #18 of this thread.

Thanks Bud for your response.
I wondered that it was impossible to say that all SW/HW versions are hackable. If you were me, would you buy the one available from Amazon.ca?  :phew:.
I know it's a silly question, but it's a lot of money (for me  :-[) and I want to be sure that I'm doing the right thing  :scared:.
Also, I was not able to find the list of FW in the post #18, am I missing something?
Thanks again for your response!
Bye
« Last Edit: March 18, 2019, 02:18:18 am by Avok78 »
 

Offline Fraser

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 8226
  • Country: gb
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #797 on: March 18, 2019, 02:32:07 am »
If buying from Amazon, buy the unit, open the box, check the firmware version installed. If not what you wanted, return the unit to Amazon under their standard returns policy as “unwanted” or “bought in error”.
Do not try to hack the unit, fail and then return it though. That would be immoral.

Fraser
 
The following users thanked this post: Avok78

Offline Bud

  • Super Contributor
  • ***
  • Posts: 3243
  • Country: ca
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #798 on: March 18, 2019, 03:53:33 am »
It was post #183, sorry for the typo.
I would not buy from amazon, i would buy from ITM a WiFi one, it is unlikely ITM would carry old versions of the device.
 
The following users thanked this post: Avok78

Offline hibeejo

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Country: gb
Re: FLIR E4 Wifi Resolution and Menu Hack Thread
« Reply #799 on: March 21, 2019, 11:23:22 am »
Looking for some help, been scrawling through the numerous threads and can't quite find the right info I'm looking for.

I've recently got my hands on a well priced E4 with a view to hacking it, I'm currently studying Thermography (Buildings) and I'm keen to complete the hack asap, so I can get out and complete my reports whilst the Scottish nights are still dark and cold. My training centre we're going to attempt the upgrade for me but they hadn't had experience of the upgrade with my version. I contacted one of the Ebay accounts to see if my model can be hacked and they said it could.

I have:
Flir E4 1.1L
Part No 63901-0101
Software 1.21.0

I'm running on Windows 10,

Any help would be greatly appreciated, thanks in advance
Modify message
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf