Author Topic: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?  (Read 194278 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline myexige

  • Contributor
  • Posts: 8
  • Country: gb
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #750 on: October 13, 2019, 10:40:46 am »
@fact - Thanks for confirming, thought i was going mad when i returned it back to normal and it didn't work.

Unfortunately the "tool" for un-encrypting the nsp_data_b file is not available, it was just by chance i noticed that it had grown in size when comparing the backups i had made.



 

Offline tv84

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 932
  • Country: pt
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #751 on: October 13, 2019, 01:54:52 pm »
Unfortunately the "tool" for un-encrypting the nsp_data_b file is not available, it was just by chance i noticed that it had grown in size when comparing the backups i had made.

The tool is available but it's not public domain. Siglent's 3DES decryption of your "original" file is attached (raw).

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<sn_backup_root>
  <factory>TRUE</factory>
  <pro_mode>TRUE</pro_mode>
</sn_backup_root>


A typical nsp_data_b contents can be seen here.
« Last Edit: October 13, 2019, 02:13:27 pm by tv84 »
 
The following users thanked this post: myexige

Offline fact

  • Contributor
  • Posts: 27
  • Country: nl
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #752 on: October 13, 2019, 06:00:59 pm »
Easy way to overcome losing telnet before updating to 1.2.9.3a is to create your own symbolic links for the telnet deamon.
e.g.
Enter "mount -o remount,rw /"
Enter "cd /etc/rc0.d"
Enter "ls -al"
Examine the telnet symbolic link, K10telnetd in this case and create your own with a different number, 15 in this example.
Enter "ln -s ../init.d/telnetd K15telnetd"
Enter "sync"
Replicate this for the other rc directories .
Restart the analyzer.
After this, you can safely update to 1.2.9.3a while preserving telnet access.
« Last Edit: October 15, 2019, 11:31:38 am by fact »
 

Offline swanawood

  • Contributor
  • Posts: 12
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #753 on: October 14, 2019, 07:45:58 am »
Easy way to overcome losing telnet when updating to 1.2.9.3a is to create your own symbolic links for the telnet deamon.
e.g.
Enter "mount -o remount,rw /"
Enter "cd /etc/rc0.d"
Enter "ls -al"
Examine the telnet symbolic link, K10telnetd in this case and create your own with a different number, 15 in this example.
Enter "ln -s ../init.d/telnetd K15telnetd"
Enter "sync"
Replicate this for the other rc directories .
Restart the analyzer.
After this, you can safely update to 1.2.9.3a while preserving telnet access.

Hi
it does not work for me...

Rather it is ok to name it  S15telnetd not K15telnetd
K<something> is called in *nix when the runlevel is "exiting" (aka shutdown);
S<something> is called when the runlevel starts (whent the SA is booting up in our case)


In my case I used the script at previous post #752 after the upgrade to latest fw (and the telnet was disabled) , then I manually created S10telnetd symlink in rc5.d (only) and the telnet now is on...

Hope this help
Bye

 

Offline fact

  • Contributor
  • Posts: 27
  • Country: nl
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #754 on: October 14, 2019, 11:01:59 am »
@swanawood
In all but rc5.d the original entries are K10telnetd, only in rc5.d the telnet deamon is started with S10telnetd.
That's exaclty why I suggested examining the outcome of the ls -al command before creating the symbolic link.
So if you want to stick to what was originally in the analyzer, that's the way to do it.
« Last Edit: October 14, 2019, 11:04:28 am by fact »
 

Offline swanawood

  • Contributor
  • Posts: 12
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #755 on: October 14, 2019, 12:04:15 pm »
@swanawood
In all but rc5.d the original entries are K10telnetd, only in rc5.d the telnet deamon is started with S10telnetd.
That's exaclty why I suggested examining the outcome of the ls -al command before creating the symbolic link.
So if you want to stick to what was originally in the analyzer, that's the way to do it.

I followed exactly your suggestion and the telnetd did not survive fw to upgrade....

The goal here is to have the telnetd starting with the proper runlevel (5) through the Stelnetd script.
How one would achieve this,  is relatively relevant ....
Anyway, could be both ways are valid for someone else.


Bye
« Last Edit: October 14, 2019, 12:19:39 pm by swanawood »
 

Offline myexige

  • Contributor
  • Posts: 8
  • Country: gb
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #756 on: October 18, 2019, 12:38:15 pm »
Unfortunately the "tool" for un-encrypting the nsp_data_b file is not available, it was just by chance i noticed that it had grown in size when comparing the backups i had made.

The tool is available but it's not public domain. Siglent's 3DES decryption of your "original" file is attached (raw).

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<sn_backup_root>
  <factory>TRUE</factory>
  <pro_mode>TRUE</pro_mode>
</sn_backup_root>


A typical nsp_data_b contents can be seen here.

Thanks for that, it took awhile but after a bit of research i have extracted both the 3DES keys they use and decrypted the nsp_data_b file using the one that begins with 0x4E

Cheers
 

Offline tommy

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Country: jp
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #757 on: October 19, 2019, 02:33:30 am »
I tried myexige’s hack with my newly bought SSA3021X. This came with 1.2.9.3a. After reading this thread, I could temporally enabled telnetd and successfully logged in.

I followed step by step instruction by myexige. I also used nsp_data_b provided by myexige.
Then, after the last step of starting ./ecomb8, I had the following messages, and the telnet session freezed.

-----
root@am335x-evm:/usr/bin/siglent# ./ecomb8
WARNING: Logging before InitGoogleLogging() is written to STDERR
E1019 10:16:11.091491   983 hw_access.cpp:86] >>>>>CHWAccess::spi2open failed!
E1019 10:16:11.099678   983 hw_access.cpp:109] >>>>>CHWAccess::gpmc open failed!
check_and_upgrade:starting...
mount_fs: rw,ubi1_0,/usr/bin/siglent/usr
ubi1_0attached
MOUNT_DIR_NAME = /usr/bin/siglent/usr
TEST_RESTURN = ubi1_0 /usr/bin/siglent/usr ubifs rw,relatime 0 0 /dev/sda1 /usr/bin/siglent/usr/mass_storage/U-disk0 vfat rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
is_fs_mounted 1 --- ubi1_0 /usr/bin/siglent/usr ubifs rw,relatime 0 0 /dev/sda1 /usr/bin/siglent/usr/mass_storage/U-disk0 vfat rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
mount: mounting ubi1_0 on /usr/bin/siglent/usr failed: Device or resource busy
mount_fs: mounted
is_need_upgrade
is_need_upgrade:not need upgrade
check_and_upgrade:end...
++mount_check_copy_appdata: starting
mount_fs: ro,ubi2_0,/usr/bin/siglent/firmdata0
ubi2_0attached
MOUNT_DIR_NAME = /usr/bin/siglent/firmdata0
TEST_RESTURN = ubi2_0 /usr/bin/siglent/firmdata0 ubifs rw,relatime 0 0
is_fs_mounted 1 --- ubi2_0 /usr/bin/siglent/firmdata0 ubifs rw,relatime 0 0
mount: mounting ubi2_0 on /usr/bin/siglent/firmdata0 failed: Device or resource busy
mount_fs: mounted
--mount_check_copy_appdata: ending
-----

I shutdown with power button, power on again, found no change.
I telnet again and found NSP_sn_bandwidth.xml is as before.
I killed ./ecomb, then tried to start ./ecomb8 again.

This time, I saw the following message.
Does anyone advise me what was wrong?

-----
root@am335x-evm:/usr/bin/siglent# ./ecomb8
WARNING: Logging before InitGoogleLogging() is written to STDERR
E1019 10:21:46.518117   883 hw_access.cpp:86] >>>>>CHWAccess::spi2open failed!
E1019 10:21:46.526294   883 hw_access.cpp:109] >>>>>CHWAccess::gpmc open failed!
Segmentation fault
 

Offline myexige

  • Contributor
  • Posts: 8
  • Country: gb
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #758 on: October 19, 2019, 08:53:11 am »
The segmentation fault normally occurs when a another instance of ecomb is running.

Is
 

Offline tommy

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Country: jp
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #759 on: October 20, 2019, 10:33:38 am »
Thanks myexige for your comment. I’m pretty sure that the ‘./ecomb’ process was killed. I have all the operation log in hand and I did check ‘ps’ before and after the ‘kill’ command, and confirmed the ‘./ecomb’ was killed.

My guess is as follows. As I said, my bland new SSA3021X came already with 1.2.9.3a, so I used telnet_11201.ads to restore telnetd. The ecomb loads telnet_11201.ads and start telnetd, then using this telnetd, I killed ecomb. Probably some processes won’t be killed by just killing ‘./ecomb’. This is possibly why there were error messages saying ‘Device or resource busy’ or ‘Segmentation fault’.

So my solution was to restore telnetd by not using ADS, but by creating sym link S15telnetd in /etc/rc5.d pointing to /etc/init.d/telnetd. Then using telnetd startd by /sbin/init, myexig’s script works perfect!!

Now I can play with 3032X. Thanks.
 

Offline myexige

  • Contributor
  • Posts: 8
  • Country: gb
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #760 on: October 20, 2019, 01:41:29 pm »
Not sure what happened to the rest of my previous post, there was a lot more than that  :-DD

Just glad you got it sorted  :clap:
 

Offline Bicurico

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 942
  • Country: pt
    • VMA's Satellite Blog
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #761 on: October 21, 2019, 02:04:36 pm »
Hi,

I would like to try to enter the club, but I do lack basic knowledge. I don't "need" to enter the club, but I would like to learn something new, hence my interest and motivation.

I ask help for this:

1) What is the importance of being able to decrypt the "nsp_data_b" file? Is it only important to verify that the correct 3DES key has been found?
2) How is the key calculated based on the serial number? Is it something like name_of_option+serial_number encrypted with the 3DES key or is it a whole lot more complicated?
3) Is the ecomb using a plain 3DES algorithm? Should I be able to use a website like this to test the key: http://tripledes.online-domain-tools.com/
3) Did you guys find this out just by looking at ecomb with a HEX Editor or did you actually decompile ecomb?
4) If you did decompile it, could you enlighten me on the process? What decompiler, etc.
5) Can I have the second byte of the key (4E xx)?

Just by looking at the HEX file I found a passage that seems to check if there is a DEVELOPER license? Has anyone checked that out? There is also something that looks like a huge key/password.

Kind regards,
Vitor

Offline myexige

  • Contributor
  • Posts: 8
  • Country: gb
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #762 on: October 21, 2019, 06:18:56 pm »
Hi,

I would like to try to enter the club, but I do lack basic knowledge. I don't "need" to enter the club, but I would like to learn something new, hence my interest and motivation.

I ask help for this:

1) What is the importance of being able to decrypt the "nsp_data_b" file? Is it only important to verify that the correct 3DES key has been found?
2) How is the key calculated based on the serial number? Is it something like name_of_option+serial_number encrypted with the 3DES key or is it a whole lot more complicated?
3) Is the ecomb using a plain 3DES algorithm? Should I be able to use a website like this to test the key: http://tripledes.online-domain-tools.com/
3) Did you guys find this out just by looking at ecomb with a HEX Editor or did you actually decompile ecomb?
4) If you did decompile it, could you enlighten me on the process? What decompiler, etc.
5) Can I have the second byte of the key (4E xx)?

Just by looking at the HEX file I found a passage that seems to check if there is a DEVELOPER license? Has anyone checked that out? There is also something that looks like a huge key/password.

Kind regards,
Vitor



1) - For me, none, it was a challenge to exercise my old brain and of course i was interested to see "my" file after the "hack".
2) - Having played around with serial numbers and genuine license files the key is NOT based on serial number alone but what is unique to each SSA is the Host ID so i expect that both values are used as well as the option identifier.
3) - Siglent use a modified version of 3DES and you will find a python script on this thread (or maybe on the ADS format one) which works.
4) - I used IDA Pro V7.2 and Ghidra to disassemble it and then compared the 2 as i'm not clever enough to know if it was correct or not!
5) - Even if i gave you the second byte there are many many occurrences in the file, What i did was to find where in the listing the file was loaded and copied into memory and then decrypted because before decryption the key has to be loaded ;)

Read up on DES and search for the permutaion tables etc, the disassembled list will give xrefs to functions that use them so its a case of following the flow!

« Last Edit: October 21, 2019, 06:20:59 pm by myexige »
 

Offline tv84

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 932
  • Country: pt
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #763 on: October 21, 2019, 08:06:41 pm »
@Vitor,

The 3DES keys that myexige found have nothing to do with "licenses". The keys are used only in decrypting the .ADS files (or nsp_data_b, etc).

You can see them in ecomb with a hex editor. So, finding/using them is a good admission test to the club (1st grade).
 

Offline vtwin@cox.net

  • Regular Contributor
  • *
  • Posts: 174
  • Country: us
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #764 on: October 22, 2019, 11:59:00 am »
So, finding/using them is a good admission test to the club (1st grade).

I'm still in pre-school :-DD
A hollow voice says 'PLUGH'.
 

Offline lmwilco1

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Country: us
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #765 on: October 25, 2019, 06:36:19 pm »
Hello,

   I have a SSA 3021X that I was trying to unlock using the steps in post "Reply #504" of this thread. I did not receive any errors as I followed the steps until I started ecomb8, the output of which is below. When I got to the System Info screen it shows I am running 1.2.8.3 but I still have the SSA3021X model and the licenses are still temporary. When I restart the analyzer it comes back up in the 1.2.9.2.a version with the temporary licenses.

    I do see an error in the log below where it tied to mount the firmdata0 folder and failed but I am not sure if this is the cause of the issue or not.

Any help would be appreciated.

Louis

root@am335x-evm:/usr/bin/siglent# ./ecomb8
check_and_upgrade:starting...
mount_fs: rw,ubi1_0,/usr/bin/siglent/usr
ubi1_0attached
MOUNT_DIR_NAME = /usr/bin/siglent/usr
TEST_RESTURN = ubi1_0 /usr/bin/siglent/usr ubifs rw,relatime 0 0 /dev/sda1 /usr/bin/siglent/usr/mass_storage/U-disk0 vfat rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
is_fs_mounted 1 --- ubi1_0 /usr/bin/siglent/usr ubifs rw,relatime 0 0 /dev/sda1 /usr/bin/siglent/usr/mass_storage/U-disk0 vfat rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
mount: mounting ubi1_0 on /usr/bin/siglent/usr failed: Device or resource busy
mount_fs: mounted
is_need_upgrade
is_need_upgrade:not need upgrade
check_and_upgrade:end...
++mount_check_copy_appdata: starting
mount_fs: ro,ubi2_0,/usr/bin/siglent/firmdata0
ubi2_0attached
MOUNT_DIR_NAME = /usr/bin/siglent/firmdata0
TEST_RESTURN = ubi2_0 /usr/bin/siglent/firmdata0 ubifs rw,relatime 0 0
is_fs_mounted 1 --- ubi2_0 /usr/bin/siglent/firmdata0 ubifs rw,relatime 0 0
mount: mounting ubi2_0 on /usr/bin/siglent/firmdata0 failed: Device or resource busy
mount_fs: mounted
--mount_check_copy_appdata: ending

                                                       $Task start:: SCPI

                                                       $Task start:: USBTMC
route: SIOCADDRT: Invalid argument

                                                       $Task start:: Devce
 vxi11_main = 799413
Error[module:ui_task func:ui_if_display_wm line:00177]::  hwin is 0

                                                       $Task start:: Udisk&Lan
 offse == 0, pos == 6, freq1 == 9300.0, g_caliTg[offset].freq1 = 9300000.000000
offse == 0, pos == 8, freq2 == 589300.0,g_caliTg[offset].freq2 = 589300000.000000
offse == 0, pos == 1, att == 3 ,g_caliTg[offset].att == 3
offse == 1, pos == 8, freq1 == 589300.0, g_caliTg[offset].freq1 = 589300000.000000
offse == 1, pos == 9, freq2 == 1249300.0,g_caliTg[offset].freq2 = 1249300000.000000
offse == 1, pos == 1, att == 4 ,g_caliTg[offset].att == 4
offse == 2, pos == 9, freq1 == 1249300.0, g_caliTg[offset].freq1 = 1249300000.000000
offse == 2, pos == 9, freq2 == 1439300.0,g_caliTg[offset].freq2 = 1439300000.000000
offse == 2, pos == 1, att == 4 ,g_caliTg[offset].att == 4
offse == 3, pos == 9, freq1 == 1439300.0, g_caliTg[offset].freq1 = 1439300000.000000
offse == 3, pos == 9, freq2 == 1569300.0,g_caliTg[offset].freq2 = 1569300000.000000
offse == 3, pos == 1, att == 5 ,g_caliTg[offset].att == 5
offse == 4, pos == 9, freq1 == 1569300.0, g_caliTg[offset].freq1 = 1569300000.000000
offse == 4, pos == 9, freq2 == 2349300.0,g_caliTg[offset].freq2 = 2349300000.000000
offse == 4, pos == 1, att == 4 ,g_caliTg[offset].att == 4
offse == 5, pos == 9, freq1 == 2349300.0, g_caliTg[offset].freq1 = 2349300000.000000
offse == 5, pos == 9, freq2 == 2889300.0,g_caliTg[offset].freq2 = 2889300000.000000
offse == 5, pos == 1, att == 3 ,g_caliTg[offset].att == 3
offse == 6, pos == 9, freq1 == 2889300.0, g_caliTg[offset].freq1 = 2889300000.000000
offse == 6, pos == 9, freq2 == 2969300.0,g_caliTg[offset].freq2 = 2969300000.000000
offse == 6, pos == 1, att == 3 ,g_caliTg[offset].att == 3
offse == 7, pos == 9, freq1 == 2969300.0, g_caliTg[offset].freq1 = 2969300000.000000
offse == 7, pos == 9, freq2 == 3199300.0,g_caliTg[offset].freq2 = 3199300000.000000
offse == 7, pos == -1, att == 3 ,g_caliTg[offset].att == 3
 LoadTgCaliRamData == 3success  !!!!!
 LoadTgCaliRamData == 4success  !!!!!
 LoadTgCaliRamData == 4success  !!!!!
 LoadTgCaliRamData == 5success  !!!!!
 LoadTgCaliRamData == 4success  !!!!!
 LoadTgCaliRamData == 3success  !!!!!
 LoadTgCaliRamData == 3success  !!!!!
 LoadTgCaliRamData == 3success  !!!!!

                                                       $Task start:: Buzzer
 Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 468
Error[module:ui_task func:ui_get_menu_info_get_option line:00226]::  the last option is not option num, last option = 0, option num = 3, lang_id = 0, menu hwnd = 104, button id = 3
Error[module:ui_task func:ui_get_menu_info_menu_check line:00358]::  not found menu node, lang_id = 0, hwnd = 110, key_word = math_type
Error[module:ui_task func:ui_get_help_get_button_help line:00460]::  not found button node, lang_id = 0, hwnd = 276, button_id = 4, key_word = button5
Error[module:ui_task func:ui_get_help_get_button_help line:00460]::  not found button node, lang_id = 0, hwnd = 276, button_id = 5, key_word = button6
Error[module:ui_task func:ui_get_text_info_check line:00583]::  not found text node, lang_id = 0, hwnd = 1871, key_word = harmo_dist_thd
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1871
Error[module:ui_task func:ui_get_text_info_check line:00583]::  not found text node, lang_id = 0, hwnd = 1877, key_word = harmo_dist_num
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1877
Error[module:ui_task func:ui_get_text_info_check line:00583]::  not found text node, lang_id = 0, hwnd = 1882, key_word = thd_num
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1882
Error[module:ui_task func:ui_get_text_info_check line:00583]::  not found text node, lang_id = 0, hwnd = 1885, key_word = thd_freq
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1885
Error[module:ui_task func:ui_get_text_info_check line:00583]::  not found text node, lang_id = 0, hwnd = 1888, key_word = thd_ampt
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1888
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1871
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1877
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1882
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1885
Error[module:ui_task func:ui_text_tr_set_info line:00299]::  num = 0 not found, parent_hwnd == 1888
Error: could not insert module /usr/bin/siglent/drivers/cfbcopyarea.ko: File exists
Error: could not insert module /usr/bin/siglent/drivers/cfbfillrect.ko: File exists
Error: could not insert module /usr/bin/siglent/drivers/cfbimgblt.ko: File exists
Error: could not insert module /usr/bin/siglent/drivers/da8xx-fb.ko: File exists
xres=1024,yres=600,bits_per_pixel=16
init_lcd_driver OK g_lcdsize=1228800

                                                       $Task start:: UI
  LoadTgCaliRefLevelData == 20success  !!!!!
Error[module:ui_task func:ui_if_show_wm line:00328]::  hwin is 0
Error[module:ui_task func:ui_if_bring_under_wm_to_top line:00199]::  hwin is 0
^
« Last Edit: October 25, 2019, 06:52:56 pm by lmwilco1 »
 

Offline fact

  • Contributor
  • Posts: 27
  • Country: nl
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #766 on: October 25, 2019, 08:55:32 pm »
Have you copied the "clean" nsp_data_b as provided by myexige to firmdata0?
 

Offline lmwilco1

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Country: us
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #767 on: October 25, 2019, 10:44:16 pm »
Originally I did not as I had not made any changes to the analyzer. I did download and copy over the file that you mentioned and I got the same result. The firmdata0 directory listings are below. Any other suggestions?

Thanks,
Louis


Before start of ecomb8:
root@am335x-evm:/usr/bin/siglent# ls -lart firmdata0/
-rw-rw-rw-    1 1000     1000           606 Aug  9  2018 NSP_trends_config_info.xml
drwxrwxrwx    2 1000     1000          4392 Oct 29  2018 calib
drwxrwxrwx    8 1000     1000           680 Oct 26 02:06 ..
-rw-r--r--    1 root     root           425 Oct 26 03:35 NSP_sn_bandwidth.xml
-rwxr-xr-x    1 root     root           367 Oct 26 06:38 NSP_system_info.xml
-rwxr-xr-x    1 root     root           128 Oct 26 06:38 nsp_data_b
drwxrwxrwx    3 1000     1000           544 Oct 26 06:38 .


After ecomb8 is running:
root@am335x-evm:/usr/bin/siglent/firmdata0# ls -lart
-rw-rw-rw-    1 1000     1000           606 Aug  9  2018 NSP_trends_config_info.xml
drwxrwxrwx    2 1000     1000          4392 Oct 29  2018 calib
drwxrwxrwx    8 1000     1000           680 Oct 26 02:06 ..
-rw-rw-rw-    1 1000     1000           425 Oct 26 03:35 NSP_sn_bandwidth.xml
-rw-rw-rw-    1 1000     1000           367 Oct 26 06:38 NSP_system_info.xml
-rw-rw-rw-    1 1000     1000           128 Oct 26 06:38 nsp_data_b
drwxrwxrwx    3 1000     1000           544 Oct 26 06:38 .


 

Offline myexige

  • Contributor
  • Posts: 8
  • Country: gb
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #768 on: October 26, 2019, 12:01:19 am »
it shows I am running 1.2.8.3

Firmware 1.2.8.3 will not work, it HAS to be 1.2.8.1 as this is the only version that creates the license file.
 

Offline lmwilco1

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Country: us
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #769 on: October 26, 2019, 04:35:27 pm »
Thanks, I am all good now. Moving forward I can install the latest firmware and updated with no issues?

Thanks,
Louis
 

Offline 65roadster

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Country: us
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #770 on: December 01, 2019, 08:18:41 pm »
Does anyone know if this hack works on the SSA3021X Plus version or just the non-Plus?

Thanks all
 

Online rulleeeee

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Country: us
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #771 on: December 05, 2019, 03:57:28 pm »
Does anyone know if this hack works on the SSA3021X Plus version or just the non-Plus?

Thanks all

From what I've seen it is so far not possible to hack the Plus version, just the older model. I would be very happy to be proven wrong though as I'm trying to decide between models currently!
« Last Edit: December 05, 2019, 03:59:58 pm by rulleeeee »
 

Offline 65roadster

  • Newbie
  • Posts: 4
  • Country: us
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #772 on: December 05, 2019, 06:42:32 pm »
... I'm trying to decide between models currently!

I am also trying to decide between models and this would probably swing me one way or the other.
 

Offline tv84

  • Frequent Contributor
  • **
  • Posts: 932
  • Country: pt
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #773 on: December 05, 2019, 08:26:30 pm »
While no one buys it, we'll never know...

But with 200€ difference, I would say it's a no-brainer!
 

Offline tubularnut

  • Contributor
  • Posts: 26
  • Country: gb
Re: Hack of Sigllent spectrum analyzer ssa3021X?
« Reply #774 on: December 05, 2019, 08:28:09 pm »
I’ve brought a Plus.
 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf